www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜZEDE SERAMİK VE ÇİNİSERGİSİ

MÜZEDE SERAMİK VE ÇİNİSERGİSİ

Arkeolog ve Seramik Sanatçısı olan Rauf Sadi Güven´in ?Genç Gözüyle Geçmişten Geleceğe? adlı Seramik ve Çini Sergisi Kent Müzesi´nde açıldı.

Sergi açılışına katılan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, önemli bir serginin daha açılışını yaptıklarını ifade ederek, Kent Müzesi´nin İnegöl´de değer kattığını söyledi.

MÜZELER İNEGÖL´E DEĞER KATIYOR

Sergi açılışında konuşan Aktaş, ?Arkeolog ve Seramik Sanatçısı olan Rauf Sadi´nin ?Genç Gözüyle Geçmişten Geleceğe´ adlı Seramik ve Çini sergisinin açılışı için bu güzel mekândayız. Sizlerin de yakinen tanıdığı Adil Can ve Nursan Güven´in oğlu olan Rauf Sadi Güven, çalışmalarına İznik´te kendi evindeki atölyesinde ve aile atölyesinde kardeşi Cem Güven´le sürdürmektedir. Çini ve seramik ile daha küçük yaşlarda başlayan Rauf Sadi, geleneksel teknikleri hem anne babası hem de ustaları olan Nursan Güven ve Adil Can Güven´den öğrenmiştir. Çini ve seramik alanındaki teknik ve yöntemler ise ailede kuşaktan kuşağa geçmiştir. Üretimin her aşaması; toprağın hazırlanması, kilin seçimi teknikler için önemli, hamurun yapılması, torna çekimi, fırınlanması, desenlemesine kadar süren tüm çalışmalar kendisi tarafından gerçekleştirilmektedir. Endüstriyel malzeme kullanmayan sanatçı, geleneksel yöntemlerle kendine ait özgün tasarımlar üretmektedir. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sergimizde Geleneksel tekniklerle yapılan cam altı resmi, Ufak Heykeller (figürinler),Yunan Seramikleri, Kütahya Çinileri ve Sgrafitto Tekniği (kazıma) örneklerinin yer aldığı 150 eser yer almaktadır. Genç Gözüyle Geçmişten Geleceğe Seramik ve Çini Sergimiz 15-30 Nisan 2016 tarihleri arasında İnegöl Kent Müzesi sergi salonunda ziyarete açık kalacaktır. Kültür varlıklarını koruma adına imar ettiğimiz Kent Müzemizdeki bu sergimize herkesi davet ediyor, hepinize saygılar sunuyorum? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9074,82%-0,06
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,93% -0,36
  • GRAM ALTIN

    2324,18% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00