www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜZEDE TSM RÜZGÂRI

MÜZEDE TSM RÜZGÂRI

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, Bursa´da doğan bestekârlar Bimen Şen, Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Erdinç Çelikkol´un eserlerinden oluşan repertuarla bir konser verdi. Konserin 2.bölümünde TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Bahadır Özüşen sahne aldı

 

Şef Diler Yalaza yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, Bursalı bestekârlar Bimen Şen, Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Erdinç Çelikkol´un eserlerini seslendirdi.

Konser Bimen Şen´in güfte ve bestesi kendisine kürdilihicazkâr makamındaki iki eserle başladı: ?Koparan sinemi ağyar elidir´ ve ?Yüzüm şen, hatıram şen, meclisim şen, mevkiim gülşen´ Ardından koro yine güftesi ve bestesi Bimen Şen´e ait Sultan-i Yegâh makamındaki eserle konserine devam etti: ?Al sazını sen sevdiceğim, Şen hevesinle´

Zeki Müren bestelerinde ise ilk olarak güftesi ve bestesi Zeki Müren´e ait hicaz makamındaki ?Aldattın beni seviyorum diye´ adlı bestesini koro solistlerinden Nigar Çakmak seslendirdi. ?Şimdi uzaklardasın gönül hicran doldu´ adlı Suzinak makamındaki Zeki Müren´in unutulmaz eserini ise solist Hacer Güner yorumladı.

?Tekrar bana dönsen yine beni sevsen´ adlı Zeki Müren´in Muhayyer Kürdi makamındaki bestesinde Cengiz Torun sahne alırken; güftesi Sabih Gözen´e bestesi Zeki Müren´e ait Nihavend makamındaki ?Gözlerinin içine başka hayal girmesin´ adlı eserde Aycan Çakır ve Halil Eke düet yaptı.

Konsere katılan bestekâr Erdinç Çelikkol bölümünde ise önce Çelikkol´un hayatından kesitler sunuldu. Ardından Erdinç Çelikkol´un Nihavend makamında bestelediği güftesi Fethi Dinçer´e ait eseri koro okudu: ?En güzel yıllarımı hayallerin süsledi? Koro aynı makamda güftesi Mustafa Töngemen´e bestesi Erdinç Çelikkol´a ait ?Gönül avunmaz oldu, ne şarkıyla ne meyle´ adlı eserle programına devam etti.

Güftesi Sedat Ergintuğ bestesi Erdinç Çelikkol´a Muhayyer Kürdi Makamındaki ?Kaybolan yıldız gibi, çıldıran yalnız gibi? adlı eserde ise Zeynep Uğurlu ve İsmail Bayram düet yaparken; sanatseverler güftesi Orhan Ete´ye Bestesi Erdinç Çelikkol´a ait aynı makamdaki ?Yılların ötesinden süzülür gibi akıp, bazen güldü bazen de ağladı hatıralar´ adlı eseri korodan dinledi.

Yıldırım Gürses´in ?Mevsimler yas tutup çöller ağlasın, ahımla inleyen teller ağlasın´ adlı muhayyer kürdi bestesini solist Cem Taşkıner; aynı makamdaki ?Bir garip yolcuyum hayat yolunda, yolunu kaybetmiş perişanım ben´ adlı eseri de solist Mustafa Bali seslendirdi. Konserin ilk bölümü Yıldırım Gürses´in Nihavend makamındaki birbirine bağlı üç eserle son buldu: ?Eller´, ?Affetmem asla seni´ ve ?Son mektup´

Konserin 2.bölümünde TRT Ankara radyosu ses sanatçısı Bahadır Özüşen sahne aldı. Özüşen Sadettin Kaynak´ın ?Leyla´ adlı eseriyle başladığı konserinde birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini izleyenlerle birlikte okudu. Özüşen, Erdinç Çelikkol´un ?Gel gönlümü yerden yere vurma güzel ne olursun´ adlı eserini bestekâr Çelikkol ve Şef Diler Yalaza ile birlikte seslendirdi. Erdinç Çelikkol, TRT Sanatçısı Bahadır Özüşen´i kırmayarak Kemal Gürses´in Uşşak makamındaki ?Geceler´ adlı eserini de seslendirdi.

Çelikkol, yaptığı konuşmada İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosunun Şef Diler Yalaza yönetiminde muhteşem bir konser verdiğini kaydederek; korodakileri, saz sanatçılarını ve Yalaza´yı kutladı. Çelikkol´a AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel çiçek takdim etti.

TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Bahadır Özüşen´e çiçek takdiminde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da belediye olarak kültürel ve sanatsal çalışmaları önemsediklerini; İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu´nun bu gece çok güzel bir konser verdiğini aktardı. Taban, emeği geçenleri kutlarken; Bahadır Özüşen´e de teşekkür etti.

Konser, koronun ve Bahadır Özüşen´in birlikte seslendirdikleri ?Vay sürmeli´ adlı uşşak türküyle sona erdi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,59% 0,25
  • EURO

    34,80% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2405,38% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3999,95% -1,80