www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜZEDEGİYSİ TASARIMSERGİSİ

MÜZEDEGİYSİ TASARIMSERGİSİ

U.Ü. İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ?Atıklar ve Geri Dönüşüm?temalı Giysi Tasarımı Sergisi Kent Müzesi´nde açıldı.

 

Dün Kent Müzesi´nde düzenlenen açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban; ?İnegöl Kent Müzesi, Türkiye´nin ilk ilçe kent müzesi unvanıyla, İnegöl Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi de Türkiye´de sektöründe ilk olma özellikleriyle çevresine ilham kaynağı olmaktadır. Bu eşsiz yapıları kurmak ve kentimize kazandırmak; İnegöl halkının bizlere göstermiş oldukları destekle nasip olmuştur.Biz; tarihini yaşatarak koruyan bir belediyeyiz. Bu yönümüzle de anılmak için; Gençlik Merkezi, Kapalı Çarşı, İshakpaşa Külliyesi ve Baykoca Türbesi başta olmak üzere birçok eseri restore ederek yeniden şehrimize kazandırdık.  Bu kentin değerlerini ve ruhunu diri tutmayı öncelikli vazifelerimizden addediyoruz.Her iki müzemiz sadece ziyaret edilen bir mekân değil, arkeoloji müzelerinin soğukluğundan öte yaşayan bir müze olma özelliği ile öne çıkmaktadır. Hem içerisinde bulundurduğu geçmişten günümüze gelen eşyalardan dolayı hem de bünyesinde hemen her ay-her hafta gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerden dolayı? Varlığıyla diğer şehirlere ilham veren İnegöl Kent Müzesi; bu yönüyle de diğer müzelere örnek teşkil etmektedir.Bugün de müzemizde; Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı öğrencilerinin hazırlamış olduğu Atıklar ve Geri Dönüşüm temalı Giysi Tasarımı Sergisi´nin açılışı için bir aradayız? dedi.

 

36 ÖĞRENCİ EMEK HARCADI

Taban, ?Proje kapsamında Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Programı´nda bulunan 36 öğrenci görev almıştır. Tasarımlarında, kullandıktan sonra çöp olarak doğaya bıraktığımız malzemeleri kullanmışlardır.Rafya, pet şişe kapakları, gazoz kapakları, telefon telleri, yumurta kartonları, etiket zemin kâğıtları, poşetler, pet şişeler, gazete, çeşitli kâğıtlar, tül dokuma atıkları, kâğıt bardakaltlığı, fleksiler, cdler, çöp poşetleri,  köpükler, kulak çubuğu, cam koruyucu ambalajı, yiyecek ambalaj paketleri, cam şişeler, röntgen filmleri, kavanoz kapakları, banyo lifleri, pipetler, kibrit çöpleri, ıslak mendil, plastik çay kaşıkları, çuval ve deri parçaları ile 37 adet giysi izlenime sunulmuştur.İnegöl Kent Müzesi Sergi Salonu´nda açılışını gerçekleştirdiğimiz ?Atıklar ve Geri Dönüşüm Temalı Giysi Tasarımı Sergisi´ 26 Şubat tarihine kadar halkımızın ziyaretine açık olacaktır. Tüm ilçe halkımızı buradan bir kez daha davet etmek istiyorum? şeklinde konuştu.

 

63. SERGİ

Müzenin neredeyse her ay yeni bir sergiyeev sahipliği yaptığını belirten Taban, ?Açılışını bugün gerçekleştireceğimiz giysi sergimiz müzemizde düzenlenen 63.sergidir. Bu projenin ortaya çıkmasında emek veren ve öğrencilerimizi yönlendiren Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangut ve Öğr. Gör. Neslihan Yürük ile Vildan Amuk´a teşekkürlerimi sunuyorum.

 

?TÜKETİRKEN DİKKAT EDİN?

İMYO Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Dr. Mürüvvet Mangutise, sergiyle tüketim ve atık malzemelerini gösterirken, aynı zamanda çevre duyarlılığına da dikkati çekmek amacıyla ?Tüketirken dikkat edin? mesajını vermek istediklerini söyledi.

 

BİR ÇOK MALZEME KULLANILDI

Mangut, cam şişe kırıklarından poşetlere, kâğıt bardaklardan plastik kaşıklara ve gazoz kapaklarından tekstil dokuma atıklarına kadar pek çok malzemenin kullanılarak üretildiği serginin, hem sanatsal hem de sosyal sorumluluk açısından çok önem taşıdığını kaydetti.

 

BİLİNÇLİ TÜKETİCİLER OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erhan Kara, sergi ile anlatmak istediklerinin bilinçli tüketici oluşturulma gayreti olduğunu; tüketici bilincinin ekonomik anlamda da ülkeye geri dönüşünün olduğunu aktardı. Kara sergide emeği geçenlere ve İnegöl Belediyesi´ne teşekkür etti.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00