www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MÜZELER ÖRNEK OLDU

MÜZELER ÖRNEK OLDU

Eskişehir Sarıcakaya ilçesine bir Kent Müzesi kazandırmak isteyen Sarıcakaya Belediyesi, İnegöl Kent ve Mobilya Müzesini örnek alıyor.

 

Eskişehir Sarıcakaya Belediyesi tarafından yürütülen müze kurulum çalışmaları kapsamında; Sarıcakaya İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Belediye Başkanı Faruk Güler ve beraberindeki muhtarlar ve öğretmenlerden oluşan heyet İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi´nde incelemelerde bulundu.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban´ın da eşlik ettiği ziyaret sırasında heyet İnegöl Kent ve Mobilya Müzesi´ne hayran kaldı.

 

İSTİŞARELERDE VE İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Gerçekleştirdikleri ziyaretin Sarıcakaya´da yürütülen çalışmalara ışık tutacağını belirten Sarıcakaya İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Belediye Başkanı Faruk Güler ve beraberindeki heyet, İnegöl Kent ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi´nin kurulum çalışmaları, materyal, obje, belge, fotoğrafların tespiti ve sergilenmesi konularında bilgiler alarak müzede detaylı incelemelerde bulundu.

 

ÇOK ETKİLENDİK

Yapılan incelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, şehirlerine bir kent müzesi kazandırmak istediklerini, bu konuda birçok il ve ilçeye örnek olan İnegöl´e ziyaret gerçekleştirdiklerini ve gördükleri manzara karşısında çok etkilendiklerini belirterek, başta Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyorum dedi.

 

45 MÜZEYE ÖRNEK OLDUK

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise; ?Örnek müze kapsamında Eskişehir Sarıcakaya İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Belediye Başkanı Faruk Güler ve beraberindeki heyeti İnegöl Kent ve Mobilya Müzesi´nde ağırlıyoruz. Müze kurucu heyeti ?Sarıcakaya Kent Müzesi´ kurulum çalışmalarına katkı sağlayacaklarını düşündükleri için müzelerimizi ziyaret edip, müze dizaynı ve kurulum esnasında yapılanlar noktasında bizden bilgi alışverişinde bulundular. Müzemiz, kurulacak olan yaklaşık 45 müzeye örnek oldu.Bu kapsamda örnek alınmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz? şeklinde konuştu.

 

Son olarak Taban, Eskişehir Sarıcakaya İlçe Kaymakamı Fatih Cıdıroğlu, Belediye Başkanı Faruk Güler ve beraberindeki heyeti İnegöl´de ağırlamaktan son derece memnun olduklarını belirterek, yapacakları çalışmalarda kendilerine başarılar diliyorum dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19