www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Müzeler Örnek Oluyor

Müzeler Örnek Oluyor

Bozüyük bir kent müzesi kazandırmak isteyen Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, beraberindeki başkan yardımcıları ve kurulacak müzenin koordinasyon kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl´e gelerek Başkan Alinur Aktaş´la istişare etti.

Yapılan görüşmelerin ardından heyet İnegöl Kent Müzesini ve Mobilya Müzesini gezerek fikir alışverişinde bulundu.

 

?MÜZENİN KURULUMYLA ALAKALI DETAYLI BİLGİ ALMAK İSTEDİK?

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; ?Türkiye´nin ilk ilçe kent müzesi olan İnegöl Kent Müzesi´nin kurulum çalışmaları sırasında gönüllük esasının ön plana çıktığı ve ilçe halkının bu noktada kentin tarihine ışık tutacak malzeme ve materyalleri hiçbir karşılık beklemeden büyük bir özveri ve gayret göstererek müzeye bağış yapmaları ile tarihin bizatihi yaşatıldığı ve gelecek kuşaklara olağanüstü bir eserin bırakıldığı böyle bir mekânda olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığımı belirtmek istiyorum. Bu noktada müzenin kurulum çalışmaları sırasında yapılan çalışmalar ve müze kurulum safhaları hakkında ve yürütülen işler ile ilgili detaylı bilgi edinmek için bugün buradayız. Şunu ifade edeyim ki gerçekten müzeyi görünce bir kentin nasıl bugünlere geldiğini ve şehrin nasıl kenetlenmiş bir yapıya büründüğünü burada çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Bu noktada İnegöl bizim için çok iyi bir örnek. Bizde şehrimize bir müze kazandırmak istiyoruz. Kurulum sürecinde de bize en iyi İnegöl´ün yardımcı olacağını düşündüğümüz için tecrübelerinden faydalanmak amacıyla heyetimizle bu ziyareti yapmayı gerekli gördük. Sağ olsunlar hem Alinur Başkanım hem de müzedeki arkadaşlar bizlere ziyadesiyle yardımcı oldular. Kendilerine destekleri için çok teşekkür ediyoruz? dedi.

 

MÜZELERİN ÜNÜ HER GEÇEN GÜN YAYILIYOR

?İnegöl Kent Müzesini kendilerine örnek alarak bizleri onurlandıran kıymetli Bozüyük Belediye Başkanına ve ekibine çalışmalarında kolaylıklar diliyorum? diyerek söze başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; ?İnegöl Kent Müzemiz özellikle Türkiye´de bir ilki gerçekleştirmiş olması sebebiyle birçok ile ve ilçeye örnek olmuş bir müze. Kent müzemizin başarılarıyla gurur duyarken bir de Mobilya Müzemizin kurulması bu başarının taçlanmasına sebep oldu. Bu şehrin Belediye Başkanı olarak gerek örnek alınmaları sebebiyle gerekse de aldıkları ödüller sebebiyle her iki müzemizle de gurur duyuyorum. Bozüyük Belediyesi´nin yanı sıra birçok il ve ilçeye örneklik etmiş, tecrübelerini kurulma aşamasında olan diğer müzelerle paylaşmış olan bu müzelerimizin ünü her geçen gün yayılarak devam ediyor. Müzelerimizin bu başarıları 2016 yılı LUIGI MİCHELETTI ödülüne de aday gösterilmemize sebep oldu. İnşallah bu ödülü aldığımız günleri de en kısa zamanda görmek istiyoruz? şeklinde konuştu.

 

Heyet görüşmelerin ardından İnegöl Kent Müzesini ve Mobilya Müzesini gezerek notlar aldı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29