www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

MYO´da Kayıtlar Başladı

MYO´da Kayıtlar Başladı

İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilecek olan Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri başladı.

Açık Öğretim ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. dönem ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos-15 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacak. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mesleki Açık Öğretim Lisesi İş ve İşlemlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Vahdettin Macit, Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıtların ve kayıt yenilemelerin başladığını belirtti.

KAYITLAR 21 AĞUSTOS-15 EYLÜL ARASI

Çeşitli nedenlerle öğrenimlerini tamamlayamamış veya örgün öğretim okullarına devam edemeyen öğrenciler için önemli bir fırsat sunan Açık Lise yeni kayıt ve kayıt yenilemelerin başladığını ifade eden İnegöl Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Açık Lise İş ve İşlemlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Vahdettin Macit, ?Bu okullar çeşitli nedenlerle orta öğretimlerini tamamlayamayan kişiler için önemli bir fırsat sunmaktadır. Açık Öğretim ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 21 Ağustos-15 Eylül 2017 tarihine kadar devam etmekte olup başvurular ilçemiz Halk Eğitim Merkezi ile ilgili Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri irtibat bürolarınca alınacaktır? dedi. Kayıt yaptırmak için gereken şartları sıralayan Macit; ?İlköğretim okulu ?orta okul mezunu olanlar, orta öğretim düzeyindeki okullardan ayrılanlar, lise mezunları, denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartları taşıması durumunda, yurtdışında öğrenim görmüş olanlar, Mesleki Açık Öğretim Lisesi bünyesinde bulunan bölümlerden birine kayıt yaptırabilirler. Ayrıca 2017 yılı TEOG sınavları sonucunda bir öğretim kurumuna yerleşen ancak bu okullara devam edemeyecek öğrenciler, yerleştikleri veya tamamladıkları ortaokullardan alacakları öğrenim durum belgeleriyle açık öğretim veya Mesleki Açık Öğretim liselerine kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim lisesinden yararlanmak isteyenlerin bilgi almak, kayıt yaptırmak ve kayıtlarını yenilemek için kendilerine en yakın Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile Mesleki Eğitim veren lise müdürlüklerine başvurarak detaylı bilgi alabilirler? şeklinde konuştu.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,50% 0,29
  • EURO

    34,79% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2443,62% 0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00