www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Nakil Tercihleri Başladı

Nakil Tercihleri Başladı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, orta öğretim kurumlarına nakil tercihlerinin başladığını belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) tercihleri sonrası yerleştiği okulu beğenmeyen ya da herhangi bir bölüme yerleşemeyip açık liseye yerleştirilen öğrenciler için nakil işlemlerinin başladığı müjdesini verdi.

TERCİH VE YERLEŞTİRMELER YALNIZCA SİSTEM ÜZERİNDEN YAPILIYOR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, ?2017 Yılı Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) için öğrencilerin Yerleştirmeye Esas puanları ile yapılan tercihlerle okullara yerleştirmeler belli olmuştur. Ancak tercih yaptığı halde herhangi bir okula yerleştirilemeyip açık liseye yerleştirilen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için nakil işlemleri başlamıştır. Nakil başvuru  işlemleri öğrenci tarafından e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrenciler tercihlerini yaptıktan sonra okullarınca onaylanacaktır. Tercih yapmakta zorlanan öğrenciler herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yaptırabileceklerdir. Yerleştirmeye esas nakil işleminde kontenjana bakılmaksızın 3 okul tercihi yapılabilecektir. Nakil başvuru tercihleri aşağıda takvimde belirtildiği gibi 3 defa yapılabilecektir. 3 defa yapılan nakil başvuruları sonucunda yine herhangi bir okula yerleşemeyip Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrencilerin, talep etmeleri halinde 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında 3 tercih alınarak, YEP (Yerleştirmeye Esas Puanı) üstünlüğüne göre İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, ilçe sınırları içerisinde boş kontenjanı olan okullara yerleştirme yapılacaktır. Tercih ve yerleştirmeler sadece sistem üzerinden yapılmakta olup kesinlikle sistem harici müdahale olmamaktadır. Bu nedenle okulundan memnun olmayan öğrenci ve velilerimizin başka arayış içine girmemeleri rica olunur. Çünkü hiç kimsenin sistem haricinde yerleştirme yetkisi ve imkânı yoktur? dedi.

EĞİTİM-ÖĞRETİM 18 EYLÜL´DE BAŞLIYOR

2017 ortaöğretim kurumları nakil başvuru tercih ve yerleştirme takvimiyle ilgili bilgi veren Bilican, 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında nakil tercih başvurularının alınacağını, 21 Ağustos 2017 tarihinde nakil sonuçlarının ilan edileceğini, 21-25 Ağustos 2017 tarihlerinde 2. kez boş kontenjanlara nakil tercih başvurularının alınacağını, 28 Ağustos´ta nakil sonuçlarının ilan edileceğini, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde 3. kez boş kontenjanlara nakil tercih başvurularının yapılacağını, 08 Eylül tarihinde nakil sonuçlarının ilan edileceğini, 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvurularının alınacağını, 15 Eylül tarihinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarının Nakil Yerleştirme Sonuçlarını ilan edeceğini ve 18 Eylül 2017 tarihinde 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlayacağını ifade etti.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00