NAKLİYECİLER SORUNLARINI ANLATTI

NAKLİYECİLER SORUNLARINI ANLATTI

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in talebi üzerine önceki gün yapılan toplantıda nakliye ve kara ulaşımındaki uygulamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, kendisine bağlı 4. Bölge Müdürlüğü sınırlarındaki Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya, Yalova illerindeki nakliye kooperatiflerinin başkan ve yöneticileri ile Bursa’da 3 saatlik bir toplantı yaptı.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Konferans salonunda yapılan toplantıda S.S. Yeşil Bursa Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Emin Turan ile Karayolları Düzenleme 4. Bölge Müdürlüğü sınırları içindeki il ve ilçelerdeki nakliye kooperatiflerinin başkanları hazır bulundular. Sektörle ilgili esnaf ve sanatkarlar odaları temsilcilerinin de katıldığı toplantıda AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Karayolları Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu, Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ve Karayolları Düzenleme 4. Bölge Müdürü Harun Özbay dile getirilen sorunları dinlediler.

 

“DÜZENLEMELERE KARŞI DEĞİLİZ”

Toplantıda söz alan nakliye ve yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflerin başkanları ile sektörde faaliyet gösteren çeşitli kuruluşların temsilcileri, yapılan uygulamalarda yaşadıkları sorunları anlattılar. Ticari Araç Kullanma, SRC ve Psikoteknik belgelerini alma sırasında yaşadıkları güçlükleri dile getirildi. Bu yıl başlatılan kış lastiği kullanma zorunluluğu, tonaj, yükseklik ve yolcu taşıma sınırlamalarına karşı olmadıklarını söyleyen sektör temsilciler, bunların uygulanması sırasında yaşanan güçlükler olduğunu söylediler. Başkanlar özetle şu sorunları dile getirdiler:

“Yolcu ve yük güvenliği için alınan tedbirlere asla karşı değiliz. Aksine destekliyoruz. Ne var ki, bizden istenen belgeleri temin ederken çok sıkıntı çekiyoruz. Belgelere ödediğimiz ücretler aşırı yüksek. Tonaj denetimi yapan kantarlardaki bazı personellerin eksik bilgi sahibi olması yüzünden üyelerimize haksız cezalar kesiliyor. Bu yüzden mahkemelerde hak ararken zaman kaybı yaşıyoruz.”       

 

“HER SORUNU AŞARIZ”

Karayolları Düzenleme Genel Müdürü Ali Rıza Yüceulu sektör temsilcilerinin toplantıda dile getirdiği sorunları not aldı. Yüceulu sorun olarak aktarılan konular arasında bazı maddelerin yanlış anlaşılmalardan kaynaklandığını belirtip doğru bilgileri verdi. Sektöre getirilen düzenlemelerin amacının hem sektörü, hemde sektörden hizmet alanlar ile yollarda seyahat emniyetini sağlamayı amaçladığını vurgulayan Ali Rıza Yüceulu, Bu uygulamalar ile karayollarında yıpranmayı ve kazaları önlemeyi amaçlıyoruz. AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Hüseyin Şahin’in talebi ile yaptığımız bu toplantıda aktardığınız sorunlardan bir kısmını yerinde buldum. Sayın Bakanımız ile de görüşerek genelge ve yönetmelik değişiklikleri ile bunlara çözüm bulacağız. Buraya gelme amacımız sizi dinlemek, yanlış anlaşılmaları önlemek, uygulamalardaki eksikleri gidermektir. Bu toplantıya öncülük eden AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Hüseyin Şahin’e toplantıya ev sahipliği yapan BESOB Başkanı Sayın Arif Tak’a ve sizlere teşekkür ederim” diye konuştu.

 

ŞAHİN’E TEŞEKKÜR

 

Toplantıda konuşan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz yolcu ve yük taşımacılığının çok önemli olduğunu ve insan hayatını doğrudan ilgilendirdiğini söyledi. Bu nedenle sektörün sorunlarının çok önemli olduğunu ifade eden Bahattin Korkmaz, “AK Parti Bursa Milletvekili Sayın Hüseyin Şahin sıkıntılarımızı anlattığımızda bizi dinledi ve çözümü için derhal harekete geçti. Burada Sayın Genel Müdürümüz ve yardımcıları var. Her derdimiz dinliyorlar. Hepsinin çözüleceğine inanıyorum. Bu toplantıyı düzenlediği için sayın milletvekilimize katıldığı için de sayın genel müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

İnegöl Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Osman Özütürk’te yaşadıkları sorunları anlatmak için bir süre önce Ankara’ya giderek AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile görüştüklerini belirterek, “Sayın vekilimiz bizi dinledi ve hemen genel müdürümüzü arayıp orada da bir toplantı yaptı. Sayın vekilimizin ricası ile genel müdürümüz, yardımcıları ve bölge müdürü bizi burada da dinliyorlar. Bu çok önemli bir toplantıdır. Emeği geçen katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“TAKİP EDECEĞİZ”

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’de toplantı sonunda yaptığı değerlendirmede yolcu ve yük taşımacılığı yapan kooperatiflerin yöneticilerinin Ankara’ya gelip sıkıntılarını aktardığını belirterek, “Sorunların çözüm yeri Karayolları Düzenleme Genel Müdürlüğü olduğu için sayın genel müdürümüzü Ankara’da ziyaret ettik. Şimdi de Bursa’ya gelip bu toplantıyı yaptık. Bundan sonraki süreçte sorunların büyük bölümünün çözüme kavuşacağına inanıyorum. Bende milletvekili olarak bunların Ankara’da takipçisi olmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

 

Hüseyin Şahin konuşmasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın bütün sorunları yakından takip ettiğini de belirterek, “Sayın Bakanımız konusuna çok hakim ve her sorun ile çok yakından ilgileniyor. Ayrıca Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bize halkımızın içinde olmamız ve sorunları takip etmemiz yönünde talimatı var. Hiç merak etmeyin AK Parti iktidarında tüm sorunlar çözülür. Çünkü AK Parti halkımız için var” dedi.

 



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32