NdesigN ihracat yaptığı ülke sayısını 55’e yükseltti İnegöl mobilyası Etiyopya’da

NdesigN ihracat yaptığı ülke sayısını 55’e yükseltti İnegöl mobilyası Etiyopya’da

Dünyanın önde gelen koltuk markaları ile yarışan NdesigN, Afrika pazarında yayılmayı sürdürüyor. Önceki gün Etiyopya’yı ilk kez koltuk gönderen NdesigN böylece ihracat yaptığı ülke sayısını 55’e yükseltti.

İnegöl OSB’de 50 bin metrekare kapalı alanda modern koltuk üreten NdesigN Afrika pazarında hızla yayılıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Abdülselam Güleç, küresel krizde rotalarını çevirdikleri Afrika pazarında aranan marka olduklarını belirtip, önceki gün de Afrika ülkelerinden Etiyopya’ya ihracat yapmaya başladıklarını söyledi.

NdesigN Yönetim Kurulu Üyesi Abdülselam Güleç, Etiyopya’ya başlattıkları ihracat nedeniyle basın toplantısı düzenledi. Afrika ülkelerini küresel krizden etkilenmediğini ve bu pazarın sürekli geliştiğini belirten Abdülselam Güleç, “Kriz döneminde girdiğimiz Afrika pazarında etkili olmaya devam ediyoruz ve bugün de ihracat yaptığımız 56. ülke olarak Etiyopya’ya koltuk gönderiyoruz” diye konuştu.

Nurhas Mobilya’nın 1983 yılında kurulduğunu ve 2002 yılına kadar belirli bir ürüne odaklanmayıp her çeşit mobilya ürettiklerini ifade eden Abdülselam Güleç, “2002 yılında stratejik bir karar alarak NdesigN markası ile sadece modern koltuk üretmeye başladık. Bu alanda dünyada markalaşan ünlü firmaları kendimize model seçtik. Kaliteyi ilk sıraya aldık ve hızla markalaşma sürecine girdik. Şimdi Türkiye’de ve Dünyada birçok noktasında bayilerimiz var. Özellikle ihracata ağırlık vererek dünya markası olma yolunda hızla ilerliyoruz” diye konuştu.

Hedef Pazar Hindistan

İhracatlarını arttırmak için yeni pazar arayışlarının sürdüğünü anlatan Abdülselam Güleç, yeni hedef pazar olarak Hindistan’ı seçtiklerini söyledi. 2011 yılını krizden çıkışın altın yılı olarak gördüklerini kaydeden Güleç, “Bu yıl ihracat yaptığımız ülke sayısını 60’a çıkarmayı amaçlıyoruz. 2011 yılı sonuna kadar ihracat yaptığımız ülke sayısını 60’a çıkarmayı ve ihracattan 10 milyon dolar ciro yapmayı hedefliyoruz. Şu sıralarda Hindistan pazarında görüşmelerimiz çok yoğunlaştı. Çok yakında bu pazarda da etkili bir marka olmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

 



  • BIST 100

    10189,01%-0,76
  • DOLAR

    32,26% 0,07
  • EURO

    34,75% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2399,08% -0,41
  • Ç. ALTIN

    3901,36% 0,17