www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

NEFESLER TUTULDU

NEFESLER TUTULDU

1. Lig yolunda son viraja giren İnegölspor, bugün saat 19.00'da 1461 Trabzonspor ile karşı karşıya gelecek. Tüm ilçe halkının merakla beklediği karşılaşmanın izlenmesi için İnegöl Heykel Meydanı'nda dev ekran kurulacak.

2014-15 futbol sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup'ta zorlu mücadeleleri geride bırakarak ligi 4. sırada tamamlayan, ardından ise kaldığı Play-Off'larda sırasıyla Hatayspor ve Bandırmaspor'u saf dışı bırakarak finale yükselen temsilcimiz İnegölspor, bugün saat

19.00'da Alanya Oba Stadı'nda 1461 Trabzonspor karşısında tarihi bir maça çıkacak. Tarihinde 1461 Trabzonspor ile 1 kez karşılaşan temsilcimiz İnegölspor, 2008 yılında oynanan müsabaka sonucunda sahadan beraberlikle ayrılmıştı.

 SAHADA KONUŞACAĞIZ

1461 Trabzonspor cephesinden final maçı ile ilgili birçok açıklama gelirken, temsilcimiz İnegölspor'da ise maça dair sadece taraftarla ilgili açıklamalar gelmişti. İnegölsporlu yöneticilerin açıklama yapamamaları, ‘İnegölspor sahada konuşacak' diye yorumlandı.

 RAKİPTE OFANS AĞIR BASIYOR

Play-Off final müsabakası olması nedeni ile maçın ulusal kanallarda da analizleri yapılırken, temsilcimiz İnegölspor'un defans hattının, rakibimiz 1461 Trabzonspor'un ise ofansif hattının çok güçlü olduğu dile getirildi.

 KOLAY ATIP KOLAY YİYORLAR

Lig maçlarında rakip filelere 51 gol bırakan 1461 Trabzonspor, kendi ağlarında ise 33 gol gördü. Temsilcimiz İnegölspor ise, 46 gol atarken kalesinde sadece 28 gol gördü. 1461 Trabzon`u analiz eden futbol yorumcuları, rakibimizin çabuk gol yediğini ama ofans hattının sağlam olması nedeni ile müsabakalardan galip geldiklerini ifade ettiler.

 TRABZONSPOR`UN ALT YAPISI

1461 Trabzonspor`da forma giyen çoğu futbolcu, Süper Lig`in güçlü ekibi Trabzonspor'dan kiralık olarak forma giyiyor. Genç oyuncularının maç eksiğini kapatması nedeni ile Trabzonspor, oyuncularını rezerv takımı olan 1461 Trabzonspor`a kiralıyor.

 RAKİPTEN NOTLAR

TFF 2. Lig Beyaz Grubu 59 puanla 4. bitirdiler. Ligde toplam 9 mağlubiyet aldılar. En golcü isim 14 golle Yaser Hacımustafaoğlu. Emrullah Kokoç gibi 1. Lig deneyimi olan futbolculara da sahipler. Özellikle hücumda etkili olan Trabzon ekibi bu sezon Play-Off dâhil toplam 58 gol attı ve kalesinde 37 gol gördü. Genelde Trabzonspor alt yapısından aldığı oyuncularla yoluna devam eden Trabzon ekibinin kadrosunda Trabzonspor'dan toplam 7 kiralık futbolcusu barındırıyor. Bu sezon en farklı galibiyetini 5-1'lik skorla Tavşanlı Linyitspor'a karşı alan Trabzon ekibi, en farklı mağlubiyetini ise 3-1'le Yeni Malatya'ya karşı aldı. Rakip kontra atak futbolu ve süratli oyuncularıyla dikkat çekiyorlar.

 PAROLA: MUTLAK GALİBİYET

PTT 1. Lig tecrübesi bulunan 1461 Trabzonspor`un kadrosunda çok etkili yetenekler olmasına rağmen, İnegölsporlu futbolcular sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkacak. ‘O sene bu sene' sloganları ile lige başlayan temsilcimiz İnegölspor, Play-Off final müsabakasını geçerek PTT 1. Lig`e çıkmanın coşkusunu İnegöl'e taşımak istiyor.

 HEYKEL'DE DEV EKRAN

Alanya`ya gidemeyen taraftarların yaşanacak coşkudan mahrum kalmamasını isteyen İnegölspor Onursal Başkanı Alinur Aktaş, girişimleri sonucunda anıt önüne kurulacak dev ekranla vatandaşları bu heyecana ortak edecek.

 İLKİ BAŞARDIK

Daha önce PTT 1. Lige yükselmek için Play-Off turunda boy gösteren temsilcimiz İnegölspor, henüz Play-Off'ların başlangıcında rakiplerine boyun eğerek hayal kırıklığı yaşamıştı. Bu yıl Play-Off final müsabakasında boy gösteren temsilcimiz İnegölspor, böylelikle tarihinde bir ilki yaşamış oldu.

 GELİR TAVAN YAPACAK

Temsilcimiz İnegölspor, PTT 1. Lige yükselmesi durumunda hem Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)'ndan hem de yayın gelirlerinden yüklü miktarda parayı kasasına koyacak.

 HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9756,27%1,15
  • DOLAR

    32,53% -0,05
  • EURO

    34,79% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2425,45% -0,18
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00