NENE HATUN İLK MEZUNLARINI VERDİ

NENE HATUN İLK MEZUNLARINI VERDİ

4 yıl önce eğitim öğretime başlayan Nene Hatun Kız Meslek Lisesi, bu yıl ilk mezunlarını verdi. 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonunda 215 öğrenci için dün okul bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

 

İnegöl’de 4 yıl önce eğitim öğretime başlayan Nene Hatun Kız Meslek Lisesi, 3 yıldır Kız Meslek Lisesi’nden gelen öğrencileri mezun ediyordu. Bu yıl ilk kez kendi öğrencilerini mezun eden okulda mezuniyet coşkusu doyasıya yaşandı.

Mezun olan 215 öğrenci için dün okulun bahçesinde mezuniyet töreni düzenlendi. Ailelerin de katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlarken, törende konuşan Okul Müdürü Hakan Esen, “2012-2013 eğitim öğretim yılının sonuna yaklaştığımız bu günlerde üçüncü mezunlarımızı uğurlayacağız. Okul müdürü olmam hasebiyle bu kürsüde defalarca konuşma yaptım. Ancak hiç biri bugünkü kadar anlamlı olmamıştı. Bugün farklı bir gün çünkü bugün okulumuzun üçüncü mezunlarını veriyoruz. Bugün gurur, sevinç ve hüznü birlikte yaşıyoruz. Bir yandan 4 yıl önce emanet aldığımız öğrencilerimizi mezun etmenin verdiği gurur ve sevinç, diğer yandan ilk öğrencilerimizden ayrılmanın verdiği hüznü yaşıyoruz” dedi.

Konuşmasında velilere de seslenen Müdür Esen, “Kıymetli veliler, bu törenin en özel ve en anlamlı konukları sizsiniz. Sizler 4 yıl boyunca dişinizden, tırnağınızdan arttırarak, çocuklarınızın yanında oldunuz. Onların sevinç ve üzüntülerini paylaştınız. Bütün bu zorlukların sonunda çocuklarınız mezun olurken, haklı olarak büyük bir gurur ve mutluluk içindesiniz. Değerli veliler, emanet olarak aldığımız yavrularımızı; idari ve eğitim kadromuzla hizmet ederek, dört yılın sonunda özgüveni daha yüksek, yaşamını daha çok seven, kendinden daha emin, ayakları yere daha sağlam basan bireyler olarak, tekrar sizlere takdim ediyoruz. Değerli öğretmen arkadaşlarım, bu hikayenin asıl kahramanı sizsiniz” diye konuştu.

 

Konuşmanın ardından okul birincisi Yağmur Güngör, okul ikincisi Betül Keskin ve okul üçüncüsü Funda Çakal’a dolayı plaket takdim edildi. Plaket takdiminin ardından okul birincisi Yağmur Güngör, mezuniyet onur kütüğüne isminin yazılı olduğu plaketi çaktı. Öğrenciler adına da bir konuşma yapan Okul birincisi Yağmur Güngör, acı tatlı okulda 4 yıl geçirdiklerini belirterek emeklerinden dolayı okulun bütün öğretmenlerine teşekkür etti. Konuşma sonrasında Okul birincisi Yağmur Güngör, okulun ikincisi Betül Keskin ve okulun üçüncüsü Funda Çakal, okulun bahçesine ağaç dikti. Yağmur Güngör, daha sonra 11. sınıflarda okul birincisi olan Eda Yavuz’a bayrağı teslim etti.

Mezuniyet töreninde ayrıca Bursa’ya atanan Kimya öğretmeni Mehmet Can Erduran’a ve Alanyurt İmam Hatip Müdürlüğüne atanan Mehmet Akif Bakiler’e hizmetlerinden dolayı okul Müdürü Hakan Esen tarafından plaket verildi. Programın son bölümünde öğretmenlerinin elinden mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini doyasıya kutladı. Sınıf birincisi öğrenciler de havaya güvercin bıraktı.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07