www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

NEPAL EKİBİ İNEGÖL`E DÖNDÜ

NEPAL EKİBİ İNEGÖL`E DÖNDÜ

Nepal'da meydana gelen 7,9'luk depremin ardından deprem bölgesine giden İnegöl İHH Aram Kurtarma Ekip Lideri Varol Yılmaz ile Niyazi Ergün çalışmalarını tamamlayarak İnegöl'e döndüler.

Nepal'de geçtiğimiz hafta meydana gelen depremin ardından bölgeye giden İnegöl İHH Arama Kurtarma (İNİYAK) ekibinden Varol Yılmaz ile Niyazi Ergün önceki gün İnegöl'e döndüler.

10 ENKAZDA CANLI ARAMA ÇALIŞMASI YAPTIK”

Bir hafta bölgede arama-kurtarma çalışmaları yaptıklarını ifade eden İnegöl İHH Arama Kurtarma Ekip Lideri Varol Yılmaz, 25 Nisan günü İstanbul merkezden hareket eden 15 kişilik ekibe 27 Nisan Pazartesi günü 13 kişilik 2'nci ekip olarak bizler dâhil olduk. 28 Nisan günü Nepal Katmandu'ya ulaştık. Partner kuruluş olan Cemaat-i İslâmiyye'de görevli kardeşlerimizle buluşarak Bhaktapur bölgesine geçtik. Buradaki yardım ekibimize dâhil olduk. Arama-kurtarma çalışmaları yapan ekip ile birlikte toplam 10 enkazda canlı arama çalışması yaptık. Yıkılan binalar genelde eski şehir diye tabir edilen ilk yerleşim yerlerindeki binalar. Bunların birçoğu yığma tuğla ve kerpiç şeklinde yapıldığı için altında kalanların söz konusu enkazda canlı çıkma şansları çok düşük. Bu nedenle yapılan arama-kurtarma çalışmaları esnasında kurtarılan canlı sayısı sadece 7'de kaldı” dedi.

15 BİN ACİL YARDIM MALZEMELERİ DAĞITILDI

Canlı arama-kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ekip olarak acil yardım ekibine yardım ettiklerini belirten Yılmaz, Sakwo köyünde yer alan kamplara giderek yaklaşık 2 bin kişiye erzak ve hijyen malzemesi yardımında bulunduk. Görev aldığımız süre içerisinde İHH olarak bölgede toplam 15 bin kişiye acil yardım malzemelerinin dağıtımı gerçekleştirildi. Arama-kurtarma ekibimiz Pazartesi günü çalışmalarını sonlandırarak yurda dönüş yaptı. Bölgede acil olarak erzak, su ve hijyen malzemelerine yardım ihtiyacı devam ediyor” şeklinde konuştu.

HALKIMIZIN DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşların Nepal'e yardım için NEPAL yazıp 3072`ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabileceklerini belirten Yılmaz, Veyahut İnegöl İHH ile irtibata geçerek yardımlarını bölgeye ulaştırabilirler. Hayatın gerçeği olan bu tür afetlere hazırlıklı olmak adına ilçemizde sürdürdüğümüz arama-kurtarma çalışmalarına gönüllü olarak katılmak isteyen, maddi ve manevi anlamda destek olmak isteyen halkımızın desteklerini bekliyoruz” dedi.

 

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19