www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Nilüfer’in sultanlarından öğrencilere tavsiyeler

Nilüfer’in sultanlarından öğrencilere tavsiyeler

Nilüfer’in sultanlarından öğrencilere tavsiyeler

Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın teknik heyeti ve sporcuları, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Nilüfer’in sultanları, okul ve sporun birlikte nasıl yürütüleceğine dair tavsiyelerde de bulundu.
Nilüfer’i hem ligde hem de Avrupa’da başarıyla temsil eden Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, öğrencilerle buluşarak onları spora teşvik ediyor. Nilüfer’in sultanları bu defa özel bir okulda 550 öğrenciyle bir araya geldi. Öğrencilerin büyük bir coşkuyla karşıladığı Nilüfer’in sultanları, spor yaşamına dair keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Baş antrenör Vital Heynen, yardımcı antrenörler Onur Çoban ile Haluk Korkmaz, sporcular Eylül Akarçeşme, Lucille Gicquel, Laura Künzler, Deniz Uyanık, Cansu Bir, Maria Yordanova, Merve Öztürk, Ece Eke, Aslı Aşçıoğlu, Beliz Başkır, başarılı sporcu olmanın yollarını paylaşarak, kariyer, stres yönetimi, motivasyon üzerine gelen soruları yanıtladı.
Nilüfer’in sultanları, iyi bir sporcunun özellikleri ile okul ve sporun aynı anda nasıl yürütüleceğine dair gelen soruları da, “Okul ve sporu aynı anda götürmek, kişiye sorumluluk ve disiplin katıyor. İyi bir sporcu olmak için sadece sahada başarılı olmak yetmez. Eğer eğitiminiz devam ediyorsa herkesten daha fazla çalışarak, okulda ve derslerinizde de başarılı olmak zorundasınız. Spor, hayatınızı düzene sokuyor. Beslenmeden uyku sağlığına, günlük programdan özel yaşantına kadar yaşamınızdaki her şeye dikkat etmek zorunda oluyorsunuz. İyi bir sporcu olmak için sadece fiziksel yapı yeterli değil. İletişim, saygı, güven, hırs, sorumluluk ve disiplin çok önemli” şeklinde yanıtladılar. Nilüfer’in sultanları, sporda iletişimin, stres yönetiminin, motivasyonun ve hedefe odaklanmanın önemine de vurgu yaptı. Nilüfer Belediyespor Voleybol Takımı’nın baş antrenörü Vital Heynen de, maçlara hazırlık sürecini öğrencilerle paylaştı. Heynen, “Siz, derslerinize çalışıp, sınavlara giriyorsunuz. Biz de sporcularımızı her maça ayrı hazırlıyoruz. Başarılı olmak için yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Sonunda da maça çıkarak, bir nevi sınav veriyoruz” diye konuştu. Heynen, bir öğrencinin talebini geri çevirmeyerek, sporculardan Cansu Bir ile birlikte kısa bir süre sahnede voleybol oynadı.
Öğrencilere sporun ya da sanatın mutlaka bir dalıyla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulunan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Özer de, “Nilüfer Belediyesi olarak spor yapabileceğiniz alanlar oluşturuyoruz. Çeşitli spor branşlarında açtığımız yaz ve kış spor okullarına gelerek, ilgi duyduğunuz sporu yapabilirsiniz” diye konuştu.


  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,07
  • EURO

    34,72% -0,69
  • GRAM ALTIN

    2439,90% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19