www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

NÖBETE DEVAM

NÖBETE DEVAM

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısıyla sokaklara inen ilçe halkı demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Demokrasi nöbetini yılmadan sürdüren ilçe halkı önceki akşam, İnegöl Belediyesi´nin yerleştirdiği dev ekranlardan 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimini izledi.

AĞLAYANLAR OLDU

15 Temmuz akşamı yaşanan olayları dev ekranlarda izleyen vatandaşlar, duruma dayanamayarak ağlamaya başladı. Daha sonra ise Allahu Ekber sesleri ile cadde inledi.

Daha önce sabaha kadar nöbet tutan İnegöllüler, bir önceki gün ise saat gece 3-4 civarına kadar nöbet tuttu. Daha sonra kalabalık yavaş yavaş dağıldı.

BAŞKOMUTAN DÖNÜN DİYENE KADAR

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın vatandaşların nöbetini bırakmamasını istemesi üzerine İnegöllüler, Başkomutan´ın emri doğrultusunda hareket ettiklerini ve kendilerine evlerinize dönün emri gelmedikçe nöbetten ayrılmayacaklarını ifade ettiler.

BAZI FİRMALAR İKRAMLARDA BULUNDU

Gecenin geç saatlerine kadar sokaklarda bekleyen vatandaşlar, bazı firmaların ikramları ile açlıklarını giderdiler. Bazı firmalar 2 günden beri kalabalığın arasına girerek, ücretsiz ikramlarda bulunuyor.

ÇOLUK ÇOCUK SOKAKLARDA

Önceki günün en önemli görüntüsü ise, gecenin geç saatlerine kadar duran aile oldu. Bir aile henüz kundaktaki bebekleri ile meydanda nöbet tuttu. Bir yandan dua okuyan anne, diğer yanda ise çocuğunu uyutması duygusal anlara neden oldu.

 



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01