www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Nöbetten teheccüd namazına

Nöbetten teheccüd namazına

Darbe girişimlerinin ardından meydanlarda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar önceki gece Fatih Camii´nde toluca teheccüd namazı kıldı. Namazın ardından şehitler için dualar edildi.

 15 Temmuz darbe girişimin ardından meydanları dolduran ilçe halkı önceki gece ilçe müftülüğünün organize ettiği program vesilesiyle topluca teheccüd namazı kıldı.

Önce gece saat 01:00´de başlayan Teheccüd namazının ardından açıklamalarda bulunan İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, "İlk günden beri çok şükür her kesiminden insanın devletine ve vatanına sahip çıktığı gibi, biz ilk günden itibaren toplumun değerlerine sahip çıkma adın selalarla başladığımız program vardı. Bunun devamı olarak Allah izin verirse bu ayın 24´üne kadar her milli nöbetten sonra vatandaşlarımıza buraya gelecek. İşi olduğu için gitmek isteyen kardeşlerimiz gidecek ama kalmak isteyen vatandaşlar burada kalacak. Ve bir de her gün yine yatsı namazından önce sela verilecek, teheccüd namazında buluşmak için bilgilendirilecek. Her gün şehitlerimiz için sureler, hatimler okunacak. Burada her akşam hem teheccüd kılınacak hem de bütün okuduklarımız hatimlerin duası yapılacak" ifadelerini kullandı.

PROGRAM 3 GÜN DAHA SÜRECEK

Bu programın 3 gün daha süreceğini ve ardından yeni bir program yapacaklarını ifade eden Müftü Güzel, "Bu ayın 24´ünden sonra da yeni bir program yapacağız. Bu camide olmasının sebebi, milli nöbet yerinin buraya yakın olması. Her gün bir başka arkadaşımız teheccüd kıldırıp dua yapacak. Allah razı olsun bazı müftülüğümüzün personeli buraya gelerek hocam biz daha neler yapabiliriz noktasında bizimleler. Biz gençlerin yaptığı programı sabote etmek istemedik. Yani onlar STK´ların Belediye´nin programına katılsınlar ama bizler de camilerimizde, minarelerimizde, minberimizde üzerimize düşen vazifemizi yerine getirelim dedik" dedi.

PARALEL İMAMLARA GEREKEN YAPILIR

Diyanet İşleri Başkanlığının paralel yapıyla ilişkilendirilen imamların görev alması ile ilgili açıklamalarda bulunan Güzel, "Tabi basına düşen şeyler var. Yani ulusal basına düşen şeyler var. Bunu başkaları dillendirebilir ama yetkili biri olarak benim şu an basına düşenleri konuşmam doğru olmaz. Ama yarın bir gün net olarak bir bilgi olursa bunları sizinle paylaşırız. Bir şeyler duyuyoruz, bir şeyler var ama bunlar netleşmeden söylememiz doğru olmaz. Ama şunu bilin bu noktada üzerine düşeni en tepeden en aşağı noktasına elinden geleni yapacak bir kurum olduğumuzu bilin" şeklinde konuştu.

CENAZE NAMAZLARI KILINMAYACAK

Darbe girşimine katılanların cenaze namazını ve salasını bile vermeyeceklerini belirten Güzel, "Din işleri Yüksek Kurulu´nun bugün verdiği bir karar vardı.  Biz bu ihanet şebekelerinin içine karışmış bu insanların camide hiç bir görevini yerine getirmeyeceğiz. Ne cenaze namazını kılacağız, ne camimizden kaldıracağız ne de ona karşı sela verme gibi görev icra edeceğiz. Kesinlikle bu şer odakları ve birilerinin maşası olup milletimizin önünü kesenlerin Allah´ın izni ile camilerimizde hiç bir görevi yapmayacağız" ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

HABER: Onurhan Bayraktar



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01