NORM KADRO YÖNETMELİĞİ BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI

NORM KADRO YÖNETMELİĞİ BİR AN ÖNCE YAYINLANMALI

Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, öğretmen ve yöneticilerin mağduriyetine neden olan norm kadro yönetmeliğinde gerekli değişikliklerin yapılarak bir an önce yayınlanması gerektiğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen İnegöl İlçe Başkanı Sinan Aktaş, bugün sona erecek olan 2013-2014 eğitim öğretim yılının ilk yarısını değerlendiren yazılı bir açıklama yaptı.

 

ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞIN SÜRMESİNİ BEKLİYORUZ

2013-2014 eğitim-öğretim yılının birinci kanaat döneminin eğitim çalışanları açısından çözümün öne çıktığı bir dönem olduğunu belirten Aktaş, “Yaklaşık 17 milyon öğrencinin karne ile buluştuğu birinci dönemde önemli değişiklikler meydana gelmiştir. 2014-2015 yılı için imzaladığımız toplu sözleşme sonuçlarıyla yüzleri gülen eğitim çalışanlarının, geride bıraktığımız dönem içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı merkezli olumlu çalışmalarla morallerinin yükseltilmesini istemiştik. Her eğitim-öğretim yılı başında, ortasında ve sonunda yaptığımız açıklamalarda çözümlerden ziyade sorunların öne çıkmasıyla klişeleşen açıklamaların tersine, bu dönem için hakkı teslim ediyor ve çözüm odaklı yeni anlayışın ikinci dönemde artarak sürmesini bekliyoruz” dedi.

 

 “NORM KADRO YÖNETMELİĞİ BİR AN ÖNCE YAYINLANMALIDIR”

“Eğitim sisteminde, okul dönüşümleri gibi önemli değişim süreçleri yaşanmasına rağmen, eğitim kurumlarındaki yönetici ve öğretmen normları ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılmadığından, işleyiş ve uygulamalara bağlı ciddi sorunlarla birlikte hukuki sorunların da yaşanmasına neden olunmaktadır. Binlerce öğretmen ve yöneticinin mağduriyetine neden olan norm kadro yönetmeliğinde gerekli değişiklikler yapılarak bir an önce yayınlanmalıdır.”

ERKEKLERE DE KIYAFET SERBESTLİĞİ

“1982 yılından kalma darbe döneminin iklimini yansıtan kamu personeline yönelik kılık ve kıyafet yönetmeliği bir an önce değiştirilmelidir. Çalışanların saçı, bıyığı, ayakkabı topuk boyu, pantolonunun kumaşı, kazağının yakası gibi birçok gereksiz ve gülünç ayrıntıları içeren ucube yönetmelik tarihteki kirli yerini almalıdır.”

 

“ALO 147 HATTI DERHAL KAPATILMALIDIR”

“Okullarda disiplin namına bir şey bırakmayan, öğrencilerin ve bazı velilerin maksatlı şikâyetleriyle eğitimcilerin azim ve şevkini kıran, okul yönetimlerini gereksiz meşguliyetlerin içerisine sokup eğitimin kalitesine odaklanmalarına engel olan Alo 147 Hattıkapatılmalıdır.”

 

MÜFREDAT GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

“Müfredat ve ders kitapları yeni eğitim sistemine göre yeniden gözden geçirilmeli, değerler/şahsiyet eğitimini esas alan bir içerik doğrultusunda düzenlenmelidir. Eğitim-Bir-Sen olarak, ara dönemin öğrencilerimiz ve eğitim çalışanları için verimli ve hayırlı olması; ikinci dönemin, sorunların tamamının çözüme kavuşturulduğu bir dönem olması temennisiyle, başarılı öğrencilerimizi kutluyor, karnelerin aynı zamanda velilere de verildiği gerçeğini hatırlatarak iyi tatiller diliyoruz.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07