NORMAL DOĞUM ÇAĞRISI

NORMAL DOĞUM ÇAĞRISI

?Anne Dostu Hastane´ ünvanına sahip İnegöl Devlet Hastanesi, normal doğumu teşvik amacıyla video klip hazırladı. İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, ?Acı yok? isimli video klibin,Türkiye genelinde büyük ilgi görerek farkındalık

 

İDH Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, dün İDH Toplantı Salonu´nda düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz günlerde Ankara´da katıldıkları ?Normal doğumuna sahip çık? kampanyası ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Göçmen, kampanya kapsamında düzenlenen organizasyonda Türkiye´nin 5 Anne Dostu Hastanesi´nden bir tanesi olan İnegöl Devlet Hastanesini ve İnegöl turizmini tanıtan bir stant kurduklarını ve yoğun ilgi gördüklerini ifade etti.

 

TÜRKİYE´DEKİ 5 HASTANEDEN 1´İ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, ?Son zamanlarda Sağlık Bakanlığınormal doğumu teşvik edici kampanya başlattı. Özellikle geçen hafta Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu´nun eşi Kadın Doğum Hastalıkları Uzmanı olan Sare Davutoğlu´nun da katılmış olduğu bir organizasyonla ?Normal doğumuna sahip çık´ kampanyası ile normal doğumun ne kadar önemli olduğunu gösteren bir toplantı yapıldı. Biz İnegöl Devlet Hastanesi olarak Anne Dostu Hastaneyiz. Türkiye´de yalnızca 5 tane hastanede olan bir özelliğimiz var. Annenin gebeliğini öğrendiği günden itibaren doğum evresine kadar olan süreçte tamamen annenin yanında olan ve konforu anneyle beraber annenin lehine sağlayan bir anlayışın sonucu olarak Anne Dostu Hastanesi unvanı alınıyor ve çok sert kriterleri var. Biz Türkiye´de 4. olarak bu unvanı alan hastaneyiz. Geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara´da Anne Dostu Hastanelerle ilgili bir toplantımız oldu. İnegöl Devlet Hastanesi olarak katılarak güzel bir stant açtık. Yalnızca İDH olarak yapmış olduğumuz tıbbi hizmetle değil, aynı zamanda İnegöl´ün turistik güzelliklerini de yansıttığımız ve reklamını yaptığımız bir stant oldu. Oldukça ilgi gördü. Bu standın oluşmasında bize katkısı olan Özdilek firmasına, İnegöl mobilyasını tanıtan İMOS Derneğine özellikle teşekkür etmek istiyorum? dedi.

 

?ACI YOK? İLGİ ODAĞI OLDU

İnegöl Devlet Hastanesi´nin normal doğuma yapmış olduğu katkıyı gösteren ve İDHpersonellerinden oluşan bir video klip hazırlayarak organizasyonda sunumunu gerçekleştirdiklerini belirten Göçmen, ?Oldukça ilgi gördü. Bu video klibi halkımızla paylaşmak bizi mutlu etti. İnegöl Devlet Hastanesi yeniliklerin hastanesi olmaya devam edecektir. Şuanda anne doğumunu destekleyen, normal anne doğumunu yapmak için yeni gelişen tekniklerin eğitiminin verildiği Türkiye´deki pilot hastane olduk. Nisan ayının sonu itibariyle bu eğitimler de İnegöl Devlet Hastanesi´nden tüm Türkiye´ye olmak kaydıyla başlayacaktır? şeklinde konuştu.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10324,54%0,56
  • DOLAR

    32,26% 0,06
  • EURO

    34,79% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2399,34% -0,39
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24