NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ CEZA YAĞDIRDI

NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ CEZA YAĞDIRDI

İnegöl Nüfus Müdürü Muzaffer Solmaz, 1 Ocak-1 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçeğe aykırı (yanlış) adres beyanında bulunan veya adres beyanında hiç bulunmayan toplam 227 kişiye 126 bin 291 TL para cezası kesildiğini söyledi. Müdür Solmaz, ayrıca gerçeğe

20 Nisan 2009 tarihinde yürürlüğe giren ve yıl içerisinde gerçeğe aykırı (yanlış) adres beyanında bulunan ya da hiç beyanda bulunmayan kişilere idari para cezası uygulanmasını öngören yönetmelik kapsamında, 2011 yılı için, 20 iş günü içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 354 TL, gerçeğe aykırı (yanlış) adres bildiriminde bulunanlara ise yapılacak tahkikat sonucunda 710 TL idari para cezası uygulanıyor.

227 Kişiye 126 Bin 291 Tl Ceza Kesildi

İnegöl Nüfus müdürü Muzaffer Solmaz, 1 Ocak-1 Eylül 2011 tarihleri arasında gerçeğe aykırı (yanlış) adres beyanında bulunan 115 kişiye 81 bin 650 TL ve adres beyanında hiç bulunmayan 112 kişiye ise 39 bin 648 TL idari para cezası kesildiğini söylerken, toplam 227 kişiye 126 bin 291 TL ceza kesildiğini söyledi.

Okulların Kayıt Döneminde Yanlış Adres Beyan Eden Kişi Sayısı Yüzde 80 artıyor

Gerçeğe aykırı (yanlış) adres bildirimlerinin okulların kayıtlarının başladığı zamanda çoğaldığına dikkat çeken Solmaz, “Veli çocuğunu mahallesinde bulunan okula değil de, başka bir okula yazdırmak istiyor ve bu kapsamda başka yerde oturuyormuş gibi yanlış adres beyanında bulunuyor. Okulların kayıt dönemi başladığında yanlış adres beyan eden kişi sayısı yüzde 80 artıyor. Haziran ayında gerçeğe aykırı (yanlış) adres bildirimi başlıyor, Temmuz ayında giderek çoğalıyor ve Ağustos ayında bu sayılar gittikçe çoğalıyor. Okulların adrese Kayılı istemle kayıt yapmasından dolayı kaynaklanıyor. Vatandaş çocuğunu kayıt ettirirken yanlış beyanda bulunuyor. Adres beyanında hiç bulunmayan vatandaşlar ise konu hakkında bilgi sahibi yok.” dedi.

Adres Beyanı Yapana Emniyet Ve Jandarma Tarafından Tahkikat Yapılıyor

Alınan adres beyanlarının İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma tarafından tahkikat yapıldığını dile getiren Solmaz, “İlçe Nüfus Müdürlüğü olarak aldığımız adres beyanlarını İlçe Emniyet Müdürlüğüne ve köyde yaşayan vatandaşların ise Jandarmaya gönderiyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma bununla alakalı tahkikat yapıyor.  Tahkikatta adres beyanı veren kişinin oturup oturmadığı veya taşındığı İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Jandarma tarafından belirleniyor ve o kişiler bize bildiriliyor. Gelen tahkikat sonuçlarına göre, biz burada adres kaydını kapatıyoruz ve vatandaşa tebligat gönderiyoruz. Tebligata 7 gün süre içerisinde cevap vermediği zaman cezai işlem uyguluyoruz.” Dedi.

Para Cezası Kesilenler, 15 Gün İçerisinde Sulh Ceza Mahkemesi`ne Başvurabilir

Solmaz açıklamasını şu sözlerle sürdürdü, “Adres değişikliğini bildirmediği veya yanlış adres beyanında bulunduğu için para cezası kesilenlerin, Kabahatler Kanunu`nun ilgili hükümleri çerçevesinde idari yaptırım kararına esas savunmasının kişiye tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde ilçe nüfus müdürlüğüne bilgi ve belgelerle müracaat etmesi gerekiyor. İdari para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idari yaptırım kararına karşı ise kişi, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine başvurulabiliyor. Uygulamanın başladığı 20 Nisan 2009 tarihinden bu zamana kadar 100’den fazla itiraz oldu ve bu zamana kadar kurumumuzun aleyhine verilmiş bir karar yok. Vatandaş ilk tahkikata itiraz edebilir. Vatandaşın yapmış olduğu tahkikatın ardından biz ikinci bir tahkikat gönderiyoruz. İkinci tahkikatta birinci gibi çıkarsak cezai işlem uyguluyoruz.”



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00