?O PROGRAMLAR YASAKLANSIN?

?O PROGRAMLAR YASAKLANSIN?

İnegöllü STK´lar adına açıklama yapan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, televizyon kanallarında yayınlanan gayri ahlaki evlilik programlarının yasaklanması talebinde bulundu.

 

 İHMED, AHİD, İlim Yayma Cemiyeti, Buhara Yardımlaşma Derneği, REHBER-DER, Kültür Vakfı, Yıldız Gençlik Derneği, İshakpaşa Eğitim Bilim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ÇEKÜD, Ensar Vakfı ve Yedi Hilal Derneği temsilcileri, geçtiğimiz Cumartesi günü sabah namazının ardından İshakpaşa Derneği binasında bir toplantı gerçekleştirdi.

YIKILMAMAMIZIN SEBEBİ İSLAMİ AİLE YAPIMIZDIR

Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Aile Hayatı İyileştirme Derneği Başkanı Naci Köseoğlu, "Hepimizin malumudur ki aile kurumu toplumun çekirdeği olan en mühim kurumudur. Bir toplumun ahlaki yapısını, medeniyetini, kalkınmışlık ve eğitim düzeyini gösteren en önemli göstergesidir. Yaklaşık bin yıldır hüküm sürdüğümüz ve İslam medeniyetine beşiklik eden bu mübarek Anadolu topraklarında, Batılı-Haçlı zihniyeti bizi mağlup edememiş ve İslam orduları karşısında mağlup olmuşlarsa, bunun perde arkasındaki en mühim etkeni, en muhkem kalemiz olan İslami aile yapımızdır. Aile çözüldüğünde, manevi değerler altüst edildiğinde, o toplumun geleceğini yok etmiş ve mağlup etmişiniz demektir. Asırlardır savaş meydanlarında yapamadıklarını fikri, kültürel ve ahlaki yozlaşmayla gençlerimizi ve aile bireylerini inancından, tarihinden, kültüründen, kısacası özünden uzaklaştırmak istemişlerdir ve maalesef başarmaya başlamışlardır? dedi.

BOŞANMA ORANLARI ÜRKÜTÜYOR

2014 yılında her evli 5 çiftten 1´inin boşandığını belirten Köseoğlu, ?Boşanma oranları her geçen yıl artmakta ve ürkütücü oranlara yükselmektedir. 2014 yılında ortalama 600 bin civarında evlenme olurken, 130 bin civarında boşanma meydana gelmiştir. Yani her evli beş çiftten biri boşanmaktadır? şeklinde konuştu.

RTÜK´Ü ARAYIN

?Alkol kullanan genç erkeklerin oranı ülkemizde yüzde 14,7, kızların yüzde 2,8´dir? diyen Köseoğlu, ?Aile içi şiddet, kavgalar boşanmayla neticelenmekte ve aile yapımızı parçalayarak problemli çocuk ve gençlerin toplumda çoğalmasına sebep olmaktadır. Bütün bu problemlerin en büyük sebebi şüphesiz internet ve TV´lerdeki İslami aile yapısına adeta savaş açan gayr-i ahlaki, edepsiz, zinaya teşvik edip, evlilik ve nikâh dışı beraberlikleri normalleştiren, ahlaksız sözde evlendirme programlarıdır. Bizler İnegöl´deki İslami hassasiyetine sahip STK temsilcileri olarak son kalemiz olan aileyi korumak, inancımıza, örf-adetlerimize ve kültürümüze uygun evliliklerin çoğalmasını, zinaya götüren ve aile yapısını dinamitleyen bu gayr-i ahlaki evlilik programlarının yasaklanmasını istiyoruz. İnegöllü kardeşlerimize de başta RTÜK´ü ve bu programların yayınlandığı kanalları arayarak tepkilerini gösterme çağrısında bulunuyoruz. RTÜK İletişim numarası 4441178. Bu numarayı arayarak bu programların yayınlanmamasına vesile olmanızı diliyoruz? ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,39% -0,15
  • EURO

    34,77% 0,11
  • GRAM ALTIN

    2435,21% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3959,73% -0,51