O BİLBOARDLAR KALKACAK

O BİLBOARDLAR KALKACAK

İlçe seçim kurulu tartışmalara yol açan reklam bilboardları hakkında kararını verdi.

Adaylığı açıklandıktan sonra şehrin muhtelif noktalarında bilboardlara reklam veren Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bu hareketi, muhalefet partileri kızdırmıştı. Saadet Partisi İlçe başkanı Ertan Sütçü’nün “Belediye parasıyla parti reklamı yapıyorlar” eleştirilerine Alinur Aktaş hemen cevap vermiş ve “Yaptığımız uygulamada hiçbir kanunsuzluk söz konusu değildir. Parti reklamı da yapılmamıştır. 10 yıldan beri o kadar billboardı nasıl kullandığımız ortada. Biz yaptıklarımızı paylaşıyoruz. Yarın öbür gün stantlar da kuracağız. Bizim billboardlarda kullanım hakkımız var. Ekstra kullanım söz konusu değil. Seçim döneminde bu tür şeyler konuşulacaktır. Eğer bu konuda bir şey olduğunu düşünen varsa gerekli müracaatını yapabilir” açıklamalarında bulunmuştu.

 

İLÇE SEÇİM KURULU ‘HAKSIZ REKABET’ DEDİ

Aktaş’ın geri adım atmamasının ardından Saadet Partisi ve 2 parti daha konu hakkında İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. İlçe Seçim Kurulunun kararı dün açıklandı. İlçe Seçim Kurulu uygulamayı haksız buldu ve bilboard reklamlarının kaldırılmasına karar verdi.

 

HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI

Kararın açıklanması sonrası yazılı bir açıklama yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütçü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde İnegöl`ün muhtelif bölgelerindeki bilboard ve durak reklam panolarında yayımlanan, İnegöl Belediyesi adı ve bütçesi altında yapılan reklam çalışmalarına ilişkin bir basın açıklamamız olmuştur. Bu basın açıklamasında yapılan reklamların hizmet tanıtma reklamı değil, Akp aday tanıtım reklamı olduğunu belirtmiş ve bunun hukuk dışı bir uygulama olduğunu söylemiştik. Buna karşılık Sayın Alinur Aktaş, yapılanın kesinlikle hukuka uygun bir durum olduğunu belirterek, bizleri hukuka uygun davranmamakla itham etmiş, ‘Eğer bir hukuksuzluk varsa gereken yerlere şikayet etsinler’ demiştir. Yapılan reklam faaliyetleri sonrasında bugün ilçe seçim kurulu 7 üyesiyle toplanmış, sadece AKP`den gelen üye dışında 6 üyenin kararıyla yapılanın hukuka uygun olmadığını, reklamların derhal kaldırılması gerektiğini karara bağlamışlardır. Sonuç itibariyle Saadet Partisi olarak vatandaşın sesine tercüman olduk ve bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Gelinen noktada haklılığımız ortaya çıkmıştır. Bundan sonraki süreçte seçim çalışmalarının eşit şartlar altında geçmesini temenni ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum.”



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07