www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

O bir müptezel, O bir Nazi Artığı o bir; ελληνικό σκυλί

O bir müptezel, O bir Nazi Artığı o bir; ελληνικό σκυλί

Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağına Yunan Milletvekili Loannis Lagos tarafından yapılan çirkin saldırı ülke genelinde olduğu gibi İnegöl'de de şiddetle kınandı.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, beraberinde İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile Uzun Sokak'ta bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamanın ardından çarşı esnaflarına ve vatandaşlara şanlı Türk bayrağı hediye edildi.

 

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, Türk bayrağını yırtarak saygısızlık yapan Yunan Milletvekili Loannis Lagos için “o müptezelin bizim için hiçbir değeri yok” derken, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Söz konusu bayrak ise gerisi teferruattır. Kendini bilmezlerin yaptığı, amacını aşan açıklamalar bizi rahatsız etmiştir ama buna pabuç bırakacak halimiz yoktur.”dedi. İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü ise, Yunanlı müptezel vekile en güzel cevabı Dış işleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun verdiğini belirterek,  onun bir nazi artığı olduğunu söyledi.

 

 

 

Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını saygısızca yırtan Yunan Milletvekili Loannis Lagos’a tüm yurtta olduğu gibi İnegöl’de de sert tepki gösterildi.

 

O MÜPTEZELİN BİR DEĞERİ YOKTUR

Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ,  “Herkesin bildiği üzere AP’de ismini, cismini bilmediğim, tanımadığım kişinin bayrağımız ile ilgili yaptığı saygısızlık, terbiyesizlik bizleri derinden üzmüştür. Bizler öncelikle Türk Milleti olarak vatanını, bayrağını en manevi değerde tutan milletiz. Kişiler bu tür provokasyonda bulunabilirler. Önemli olan Avrupa Parlamentosu gibi bir kurumun, çatının altında bu provokenin yapılması bizleri derinden üzmüştür. Ben İnegöl İş Dünyası adına özellikle şehrimizde yaşayan hemşerilerimiz adına Avrupa Parlamentosunu kınıyorum. O müptezelin bizim için bir değeri yoktur. Vatanını, bayrağını seven esnaf, tüccar sanayici olarak, esnafımızı ziyaret ederek bayrak dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Öncelikle şehitlerimize ve gazilerimize dua ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

SÖZ KONUSU BAYRAK İSE GERİSİ TEFERRUATTIR

Daha sonra konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Konu bayraksa, vatansa, bağımsızlık ve dinimiz ise her zaman olduğu gibi bugünde bir araya geldik. Söz konusu bayrak ise gerisi teferruattır. Kendini bilmezlerin yaptığı, amacını aşan açıklamalar bizi rahatsız etmiştir ama buna pabuç bırakacak halimiz yoktur. Devlet büyüklerimiz gerekli adımları atacaktırlar. Vatandaş olarak, yerel yöneticiler olarak bizlerde bunu şiddetle kınıyoruz. Her zaman olduğu gibi bugünde tek yüreğiz.  Herkesin gönlü rahat olsun. O açıklamayı yapanın yanına bu kar kalmayacaktır” diye konuştu.

 

O BİR NAZİ ARTIĞIDIR

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise, “Bu kişiye en güzel cevabı kendi Dışişleri bakanı verdi. Bir Nazi artığı diyor. Nazi artığına bizim diyecek bir şeyimiz yok ama ay yıldızlı bayrak uğruna nice canlar verildi. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez bunu herkes bilir. Geçmişte de Yunanistan’la aramızda ki savaşta, devletimizin kurucu Mustafa Kemal Atatürk’ün önüne bayrak serildiğinde bir devletin bağımsızlığının sembolünü çiğnenmemiştir. Bunu iyi bilmeliler. Bu milletin bayrağı ve değerleri ile kimse oynamasın sonunu herkes görür” şeklinde konuştu



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29