ODALAR ESKİ SAYGINLIĞINI KAYBETTİ

ODALAR ESKİ SAYGINLIĞINI KAYBETTİ

Keresteciler Odası’nın olağan genel kurulu Cumartesi günü yapıldı. Tek liste ile gidilen kongrede güven tazeleyen mevcut Başkan Muzaffer Balcıoğlu, odaların eski saygınlığını kaybettiğini söyledi.

 

İnegöl Keresteciler Odası’nın olağan genel kurul toplantısı Cumartesi günü Esnaf Sarayı’nda bulunan Esnaf Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede mevcut Başkan Muzaffer Balcıoğlu, güven tazeledi. Genel kurul toplantısında BESOB Başkanvekili Fahrettin Bilgit, oda ve dernek başkanları ile üyeler katıldı.

 

Divan heyetinin oluşturulması ile başlayan genel kurulda, divan başkanlığına BESOB Başkanvekili Fahrettin Bilgit getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından ise odanın 4 yıllık yönetim kurulu faaliyet raporu, denetim kurulu raporu ve gelir-gider tabloları okunup ibra edildi.

 

VEFASI OLMAYAN İNSANIN ALLAH KORKUSU DA YOKTUR

Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde Keresteciler Odası Başkanı ve genel kurulun tek adayı Muzaffer Balcıoğlu bir konuşma yaptı. “Hep millet konuşuyor, biraz da biz konuşup dertleşelim” diyerek konuşmasına başlayan Balcıoğlu, “Bizim bir vefa borcu için burada olduğumuzu hepiniz biliyorsunuz. Keresteci dediğiniz zaman; bir zamanlar altında son model araba, en güzel evlerde oturan esnaflardı. Fakat ne yazık ki bugün 108 üyemiz var, bu 108 üye içerisinden çalışan kadar adam zor çıkacak. İnsanlar annelerine, babalarına, ülkelerine, dinlerine vefalı olmalılar. Vefası olmayan insanın Allah’tan korkusu yoktur. Allah’tan korkusu olmayan insanın da ne vatana, ne millete, ne ailesine ne de insanlığa faydası yoktur. Ben yıllardır bu mesleğin içerisindeyim, bu seçimde bir kardeşimiz esleydi ben onun aynı maddi desteğimle arkasında durup gidecektim, ama sizin de bildiğiniz gibi konumumuz da dolayısıyla Türkiye’de iyi bir yerdeyiz. Şirketimizin menfaatlerini sizlerin menfaatlerinizle birleştirip bu şekilde yaptık” dedi.

 

ODALAR ESKİ SAYGINLIĞINI KAYBETTİ

Geçtiğimiz yıl yaptıkları faaliyetler ve esnaf odaları hakkındaki düşüncelerini de ifade eden Balcıoğlu, “Geçen yıl 1 olan banka teminat mektuplarını 0,70’e kadar düşürdük. Gecikme faizleri bankada 1 iken bizim mektuplarımızda 2’ydi. Onu önce 1 buçuğa, sonra daha da aşağıya çektirdik. İnanın İnegöl Keresteciler Odası, İnegöl Ticaret Odası Komitesi, İnegöl Mobilyacılar Odası, Türkiye Paletçiler Birliği Ankara’ya gidip ağaları istiyorsanız burada, marabaları istiyorsanız odalar olarak bizler buradayız, satıcıları istiyorsanız mobilyacılar burada… Biz 2 bin 500 esnaf olarak hepimiz bundan rahatsızız dedik. Bu konuda buralara geldi. 150 lira aidatı olan bir odanın, bir yılda 150 TL göndermemek iyi bir şey değil. Bu odalar eski saygınlıklarında değil. Babalarımızın zamanında odalar neye karar verdiyse, bu memlekette bu adam seviliyor diye genel merkez ona karar veriyordu. 11 tane odayız burada. Kim ki diyorsa bu oda başkanları para yiyor, iftira atıyor. İnanın herkes zorluk içerisinde. Sizler bize müracaatta bulunmasanız dertlerinizi bilmeyiz. Buraya aidatlar gelse de gelmese de hepimiz minnet olarak bu odaya borçluyuz. Ahşabın derdini kimse keresteci kadar anlamaz. Mobilyacılara geçmemiz güç verir onlara. Hep beraber yaşamamız lazım. İnegöl’de bir odanın fazla olması Bursa’da, Ankara’da söz sahibi olmamızdır. Hepimiz bu tozun toprağın içerisinde yoğrulduk. Eğer nankörlük ederseniz vallahi odunculuğa geri dönersiniz. Herkes yediği nimete saygı göstermesi lazım. Biz bu mesleğe takunyacılıktan başladık. Bugün mobilya varsa, kereste vardı da oldu. Ne kadar üyemiz var, o kadar güçlüyüz” dedi.

 

VEFALI OLUN

İnegöl Esnaf Kefalet Kooperatifi için iki tane başkan adayı bulunduğunu hatırlatarak esnaf kefalet kooperatif başkan adayları ve belediye başkan adaylarına da seslenen Muzaffer Balcıoğlu, “Seçimlerden önce bunlardan bir şey isteyeceksin ki koparasın. Burada onlara isteklerimizi söyleyelim. Burada o kadar arkadaşız, 4 tane kefil çıkaramayız buradan başkan adayları. Buradan kendinize 4 tane kefil bulun, ondan sonra benim esnafımdan kefil isteyin. Kimisi kredi kartından lekelendi, kimisi senetten lekelendi, kimisi çekten lekelendi, bütün esnafımız tırnağıyla çalışsa bile hiçbir şey yapamıyor. Hasan ağabeyimiz bugüne kadar hizmet etti. Ama 40 yıl önceki kafayla bugünkü kafa bir değil, 40 yıl önceki ekonomi ile bugünkü ekonomi bir değil. Lütfen bugüne dönün, önümüzü açın. 15 bin TL’ye bir kişi gidip kefil olsun. 4 kefil isteyeceğine ben sana vermeyeceğim de daha iyi. Esnaf kefalet gariban kardeşlerimiz faydalansın diye kuruldu. Eğer bu esnaf kefaleti istiyorsanız, biz iki adayı da seviyoruz ve sizden söz istiyoruz. Şimdi yerel seçimler de var, başkan adaylarına da seslenmek istiyorum. Bu memleket bu ticaretle kalkındıysa, onlardan da vefa istiyorum. Diğer bütün esnaf arkadaşlarımıza verdikleri gibi bizi de bir yere toplasınlar. Eskiden babalarımız bir kamyon mal yoksa komşu dükkanlardan toplayıp sonra borcunu ödüyordu. Şimdi böyle bir imkân yok, nakliye parası ödemek lazım” dedi.

 

KERESTECİLER ODASI’NIN YENİ YÖNETİMİ

Konuşmaların ardından kapalı oylama usulü ile seçime geçildi. Oda üyeleri Muzaffer Balcıoğlu’nu yeniden başkanlığa getirdi. Balcıoğlu Başkanlığındaki Keresteciler Odası’nın yeni yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Abbas Uğur, İsmail Tecimer, Ziya Turan, Feyzullah Erkul, Semih Sakarya, Murat Şimşek.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00