ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ?İnegöl´de Şehir ve Ramazan? konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı. Dereceye giren fotoğraflarla birlikte sergileme hakkı kazanan toplam 50 fotoğraf Kent Müzesinde izlenime sunuldu.

 

İnegöl Belediyesi´nin ramazan ayının dolu dolu yaşandığı şehrimizde 11 ayın sultanını farklı bakış açıları ve objektiflerle sunmak adına İFSAD (İnegöl Fotoğraf Sanatçıları Derneği) işbirliği ile düzenlediği ?İnegöl´de Şehir ve Ramazan? konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi. Kent Müzesi sergi salonunda yapılan ödül töreni sonrası, dereceye giren 15 fotoğraf ile birlikte sergileme hakkı kazanan 35 fotoğraf görücüye çıktı. Farklı bakış açılarından ve objektiflerden çekilen fotoğraflar katılımcıların büyük beğenisini topladı.

 

İNEGÖL´E FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILMASINI SAĞLIYORUZ

Ödül töreni ve sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyesi olarak yapılan etkinliklerle, kentin kültür-sanat kalbi olmaya devam ettiklerini söyledi. Hayata geçirilen etkinlik ve projelerin İnegöl insanı tarafından takip edildiğini ve teveccüh ile karşılandığını da kaydeden Başkan Aktaş, ?Gerçekleştirdiğimiz her faaliyette İnegöl insanının ihtiyaçlarını, gelişimini ve ortak değerleri ile kalite anlayışını yükseltmek gibi hedefleri kendimize görev addediyoruz. Bu kapsamda belediye olarak farklı alanları kapsayan ve farkındalık oluşturma adına fotoğraf yarışmaları düzenliyoruz. Özellikle ?İnegöl´ konulu Fotoğraf Yarışması, ?Mevsimlerden İnegöl´ konulu Fotoğraf Yarışması, İnegöl´ün Çekim Gücü Fotoğraf Yarışması, ?Bir Hayvan Sevmekle Başlar Her şey´ konulu Fotoğraf Yarışması ve son olarak geçen sene ?İnegöl´de Sokak Hayvanları ve Şehir´ konulu fotoğraf yarışmasını düzenleyerek vatandaşlarımızın şehirlerine sahip çıkmalarını ve yaşadıkları şehre farklı bir pencereden bakmalarını sağlıyoruz? dedi.

 

49 KATILIMCI 150 FOTOĞRAFLA BAŞVURDULAR

?Sözün bittiği yerde başlar fotoğraf sanatı? diyerek konuşmasını sürdüren Aktaş, ?Seçilen kareler bir anlatı, bir öyküdür okunmayı bekleyen. Önemli olan o kare içine alınanların yeri, mesafesi, açısı, lekesi, ritmi, tonu, rengi, dengesidir. Çekilen her fotoğraf o anki yaşamı durdurur. Fotoğraf yaşlanmaz bu nedenle? Yaşam değişirken yıllar önce çekilen fotoğraflar hala gençliğini sürdürmektedir. Anıların eşliğinde. İşte bizde belediye olarak anı ölümsüzleştirme ve şehrimiz için önemli gördüğümüz alanlarda tarihe bir anekdot düşürmek gayesiyle fotoğraf yarışmaları düzenliyoruz. Bu sene de İnegöl Belediyesi olarak On bir ayın sultanı Ramazanın güzelliklerini ilçe halkımıza ve genç nesillere anlatmak amacıyla İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği(İFSAD) işbirliğiyle ?İnegöl´de Şehir ve Ramazan´ konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. 15 yaş üzeri İnegöl´de yaşayan herkese açık olan yarışmaya müracaatlar 15 Temmuz tarihine kadar devam etmişti. Fotoğraf yarışmamıza 49 katılımcı tam 150 fotoğrafla başvurdu. On bir ayın Sultanı Ramazanın manevi iklimini kadrajlarına alan arkadaşlarımızın birbirinden güzel fotoğraflarını görmemiz bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bugün de şehrimizde Ramazan ayının güzelliklerini objektiflerine alan fotoğraf severlerin çektikleri fotoğrafları yakinen görebileceğimiz ?İnegöl´de Şehir ve Ramazan? konulu fotoğraf sergisi ve ödül töreni için buradayız? diye konuştu.

 

SERGİ 7 AĞUSTOS´A KADAR AÇIK KALACAK

Jüri Üyelerinin ince eleyip sık dokuyarak yaptıkları değerlendirmede 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif´in dolu dolu yaşandığı İnegöl´ün kendine özgü geleneklerini ve şehrin karakterini, İnegöl´ün misafirperverliğini, yemeklerini, inancını, ibadetlerini, sosyal dayanışmasını ve ramazan geleneklerini ortaya koyan birbirinden özel ve farklı fotoğrafların elemelere tabi tutulduğunu belirten Aktaş, ?Seçili kurulun titiz ve teknik incelemesi sonrasında ise dereceye giren fotoğraflar belirlendi. Yarışma sonucunda; 15 fotoğraf ödüle layık görüldü. Ayrıca; şartnamede belirtilenin dışında seçici kurul kararı ile de 35 fotoğrafın ödülsüz sergilemeye alınmasına karar verildi. Bugün de dereceye giren fotoğraf sahiplerine ödüllerini takdim edeceğiz. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz sergimizde Ramazanın manevi iklimini bizlere ziyadesiyle yansıtan fotoğrafları hep birlikte göreceğiz. Sergimizde 50 fotoğraf yer almakta olup, Ramazanın bütün güzelliklerini ortaya koyan sergimiz 30 Temmuz ? 07 Ağustos tarihleri arasında açık kalacaktır. Tüm ilçe halkını bu sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum. Yarışmamıza eser göndermiş ancak; dereceye girememiş katılımcılarımıza da hem katılımlarından hem de duyarlılıklarından dolayı da teşekkür ediyorum.?

 

YENİ YARIŞMA ?DEMOKRASİ NÖBETLERİ VE İNEGÖL?

Başvuruları başlayan ?Demokrasi Nöbetleri ve İnegöl? konulu yarışmadan da söz eden Başkan Aktaş, ?Ayrıca kısa bir süre önce duyurduğumuz ve Milli İradeye karşı milletin hakimiyetine kast eden darbe kalkışmasına karşı şehrimizde demokrasiye sahip çıkmak adına sabaha kadar meydanlarda nöbet tutan vatandaşlarımızın tarihe geçen bu kahramanlıklarını ölümsüzleştirmek için belediye olarak bir fotoğraf yarışması düzenleyeceğimizi duyurmuştuk. 08 Ağustos tarihine kadar fotoğraf yarışmamıza başvuruların devam edeceğini özellikle buradan belirtmek isterim. Tüm İnegöllü fotoğraf sevdalılarını bu yarışmaya katılmaya bir kez daha davet ediyorum. Son olarak Ramazanın manevi iklimini fotoğraflarına yansıtan, Onbir ayın sultanı Ramazanın bütün güzelliklerini ortaya koyan ?İnegöl´de Şehir ve Ramazan? konulu fotoğraf yarışmasına katılarak derece ve sergileme alan eser sahiplerini bir kez daha tebrik ediyor, belediye olarak düzenlediğimiz fotoğraf yarışmalarında bizlere katkıda bulunan İFSAD Derneğine de gönülden teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

 

Konuşmanın ardından dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri ve katılım belgeleri takdim edildi. Ardından ise 50 adet fotoğrafın yer aldığı sergi gezilerek fotoğraflar incelendi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07