www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Ödüller sahiplerini buldu

Ödüller sahiplerini buldu

İnegöl Belediyesi´nin Ocak ayında duyurusunu yaptığı ?Emekçi Kadınlar? konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları açıklandı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Ocak ayında duyurusu yapılan ?Emekçi Kadınlar? konulu fotoğraf yarışmasının sonuçları bugün açıklandı. İnegöl Belediyesi´nin İFSADF işbirliği ile düzenlediği ve 15 yaş üzeri herkesin katılabildiği yarışma kapsamında 25 Şubat´a kadar başvurular alınmış, 42 katılımcı 198 fotoğrafla jüri değerlendirmesine girmişti. Jüri Üyeleri; İFSAD Onursal Başkanı İbrahim Peynirci,  İnegöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Önder Kılıç,  İFSAD Başkanı Erhan Çakır ile İFSAD Eski Başkanı Resul Gümüş´ün ince eleyip sık dokuyarak yaptıkları değerlendirme sonucunda yarışmaya İstanbul´dan katılan Reyhan Türk 1´inci oldu. yine İstanbul´dan fotoğraf yarışmasına katılan Ömer Şahin 2´nciliği elde ederken, 3´üncülüğü ise Kahramanmaraş´tan katılan Mehmet Karaca elde etti.

52 Fotoğraf Sergileme Hakkı Elde Etti

Yarışmanın sonuçları bugün 14.30´da İnegöl Kent Müzesinde düzenlenen törenle açıklandı. Yarışma sonucunda 1´inciye 1500 TL, 2´nciye 1000 TL ve 3´üncüye ise 500 TL ödül protokol üyeleri tarafından törenle takdim edildi. Kaymakam Şükrü Görücü ve Belediye Başkanı Alper Taban´ın da katıldığı ödül töreni sonrasında ise seçici kurul kararı ile sergileme hakkı elde eden 52 fotoğrafın yer aldığı ?Emekçi Kadınlar? konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

17 Mart Pazar gününe kadar izlenimine açık kalacak olan serginin açılışında konuşan İFSAD Başkanı Erhan Çakır, ?Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bugün vesilesiyle İnegöl Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışması nedeniyle Belediye Başkanımıza ve yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. Son yıllarda ilçemizdeki fotoğraf çalışmalarımızda belediyemizi her zaman yanımızda görüyoruz ve bundan da büyük mutluluk duyuyoruz. Yarışmada derece elde eden tüm fotoğrafçılarımızı da tebrik ediyorum? dedi.

İnsana Değer Veren Bir Kuruluşuz

Belediye Başkanı Alper Taban ise 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladığı konuşmasında; ?Takvime bağlı bu özel günleri bir güne sığdırmak mümkün değil. Biz hayatımızın her anında, her aşamasında hanımefendilere değer veriyoruz. Bugün bir Kaymakamın yetişmesinde de Belediye Başkanının yetişmesinde de farklı mesleklerde bireylerin yetişmesinde de annelerimizin, hanımefendilerin büyük rolü var. Bu tartışmasız gerçeği her an idrak noktasındayız. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak insana değer veren, insana hizmet eden, insanı merkeze koyan bir kuruluşuz. Genelde belediyecilik deyince kazı işleri, altyapı ve üstyapı işleri gibi algılanıyor. Ama artık belediyeler de doğumdan ölüme kadar bireylerin her anında yanında olan kurumlar? dedi.

?Biz birlikte güzeliz, birlikte büyüğüz ve birlikte değerliyiz?

Emekçi Kadınlar konulu fotoğraf sergisinin açılışı için bir araya geldiklerini ifade eden Taban, ?Burada da bir emek var. Günler öncesinden bunların duyurusu yapıldı. Fotoğraf severlerimiz ilgi alaka gösterip çalışmalar yaptılar. Buradaki programa destek verdikleri için teşekkür ediyorum. İFSAD Derneğimize de çok teşekkür ediyorum. Başkanımız bizim destek verdiğimizi söyledi ancak aslında biz onlardan daha çok destek alıyoruz. İyi ki varlar. Sergimizde 52 adet fotoğraf sergilenecek. Burada ödüllerimiz de olacak dereceye giren ilk 3 kişiye. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum. Biz birlikte güzeliz, birlikte büyüğüz ve birlikte değerliyiz. Bu şehirde yaşayan her bireyin bu şehrin yönetimine katılmasıyla İnegöl o zaman büyük İnegöl oluyor? diye konuştu.

Son olarak bir konuşma yapan Kaymakam Şükrü Görücü de ?8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz. Ama ben bunun 8 Mart´ta kutlanıp 9 Mart´ta unutulmasını istemiyorum. Çünkü biz öyle bir inançtan geliyoruz ki cennet annelerin ayaklarının altındadır diyoruz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Bugün Kadınlar Gününü kutlamak için buradayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edilirken, ardından kurdele kesimiyle fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Serginin incelenmesiyle tören sona erdi.

 Haber ve Fotoğraf:Kurum Bülteni



  • BIST 100

    9726,62%-0,89
  • DOLAR

    32,40% 0,15
  • EURO

    34,53% 0,31
  • GRAM ALTIN

    2453,59% 0,63
  • Ç. ALTIN

    4088,16% -0,22