Ödüller sahiplerini buldu

Ödüller sahiplerini buldu

Bursa’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2.’si düzenlenen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ne Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Bursa protokolü katıldı. Gala gecesinde dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Bursa’da, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali galasına katılım oldukça yoğundu. Gecede Anadolu Ateşi Dans Grubu sahne alırken, yaptıkları şovlarla seyircilerden tam not aldı. Geceye başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy katılırken beraberinde Bursa protokolü de yerini aldı. Merinos AKKM Osmangazi Salonu’nda gerçekleştirilen törende festival sonucu dereceye giren finalistler ödüllerini aldı.

 Gecede konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ’’Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Bu festivalin fikir aşamasından beri ilk düşüncemiz, sinema perdesi üzerinden kültür zenginliğimizi ortaya koymak; bunu mümkün olan en yüksek katılım, dolayısıyla çeşitlilik içinde yapmaktı. İlk yıl 13 ülkeydik, 42 sinema eseri seyirciyle buluşmuştu. Bu yıl 17 ülkeden 52 eser ile çıtamızı yükselttik. Katılımcı sayısının 148’e çıkmış olması, Türkiye’den de 300’ü aşkın sinema sektör temsilcisinin iştiraki, daha ikinci yılda geldiğimiz noktayı göstermesi açısından çok değerlidir. İnşallah bir sonraki festivalde bu rakamların da üstüne çıkacağız. Türk töresinin, gelenek ve göreneğinin bir abidesi olan Korkut Atamız, sözüne kopuzu yaren eder, öyle konuşurdu. Boy boylar, soy soylardı. Sanat ve zanaat, bilgenin dili ve eseri olduğunda en değerli yapıtlar ortaya çıkar, en geniş kitleye ulaşır, gönüllerde ve zihinlerde yer eder. Korkut Ata’nın kopuz çalmaya başladığında rüzgârın durduğu, dağların yerinden doğrulduğu, kuşların uçmayıp havada kaldığı ve suların akmaz olduğu menkıbesi, bu hususta halkımızın yaptığı eşsiz bir betimlemedir. Bu betimleme aslen Korkut Ata’nın manevi mertebesini resmetse de insanla birlikte bütün tabiatın onun söylediklerine kulak vermesi bana evrensellik olgusunu da çağrıştırır. Üstelik zaman, mekân ve olaylar değişse de Dede Korkut’un beslendiği değerlerin değişmemesi, evrenselliğin en doğru tanımını bizlere göstermektedir. Evrensellik özünden, değerlerinden kopmak değildir. Aksine onlara bağlı kalabilmektir. Farklılığınla evrenselliğe erişiyorsan değerlisindir. Herkes gibi olmaktan ziyade herkese örnek ve öncü olmak esastır." diye konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,32% -0,10
  • EURO

    34,75% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2389,59% -0,29
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07