ÖDÜLÜ DUYAN GENÇLER CAMİYE KOŞTU

ÖDÜLÜ DUYAN GENÇLER CAMİYE KOŞTU

Alanyurt Hüdai Cami İmamı tarafından başlatılan ’40 gün düzenli camiye gel, Çanakkale gezisine katıl’ kampanyası gençleri camiye akın ettirdi. Okuldan kalan vakitlerinde camiye koşan gençler büyüklerle yarışır oldu.

Alanyurt’ta bulunan Hüdai Cami’de çocuklar büyüklerle yarışıyor. Hüdai Cami İmamı Murat Küçük’ün başlattığı ‘40 gün düzenli camiye gel, Çanakkale gezisine katıl’ kampanyası camiyi çocuklarla doldurup taşırdı. Çocukların günde en az 1 vakit namaza gelmeleri şart olan kampanyada her namaza gelene yoklama yapıldığı için okul saatleri haricinde çocuklar birbirleriyle yarışıyor.

 

40 GÜN CAMİYE GELEN KOLAY KOLAY NAMAZI BIRAKMAZ

Çocukların kimisinin Akşam Namazı’na kimisinin Yatsı Namazı’na kimisinin Sabah Namazı’na katıldığını, kimisinin de 5 vakti zorladığını belirterek bir açıklama gerçekleştiren İmam Murat Küçük, “Her akşam namazı ile yatsı namazı arasında camide dini dersler yapılıyor. 40 gün camiye düzenli gelen çocuk inşallah kolay kolay namazı bırakamaz düşüncesinde hareket ederek böyle bir kampanya başlattık” dedi.

 

BÜYÜK DEĞİŞİMLERİ GENÇLER BAŞLATIR

Hüdai Cami’ye göreve geldiği günden beri genç cemaatin sayısını artırmaya uğraştığını belirten Murat Küçük, “İnşallah gençlerin sayısı büyükleri geçecek. Dünyada büyük değişimleri başlatanlar hep gençler olmuştur. Gençlerimize iyi sahip çıkarsak maddi ilimlerinin yanında maneviyatlarını da verirsek Kur’an ve sünnet terbiyesiyle onları ahlâklandırırsak birer Musab Bin Umeyr olurlar, birer Ulubatlı Hasan olurlar, birer Fatih Sultan Mehmet olurlar. Bugün hem ülkemizin hem İslam âleminin her konuda iyi yetişmiş ahlaklı, bilgili, cesaretli, imanlı, sağlıklı gençlere ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

 

TÜM GENÇLERİ BEKLİYORUZ

Gençlerle birlikte birçok etkinliğe imza attıklarını ifade eden Küçük, “Bugüne kadar 6 ay içerisinde gençlerle 2 Uludağ gezisi, 2 Bilecik Söğüt gezisi, akşamları evde çay sohbetleri ve sayısız halısaha maçları yaptık. Bundan sonra da her Pazar sabah namazından sonra kısa bir sohbet ve ardından Hamzabey Göleti’nin yanındaki yeni park alanına kadar yürüyüş ve kahvaltı yaparak gençlerle faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Her Pazar tüm gençlerimizi sabah namazına, spora ve kahvaltıya bekliyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,24
  • EURO

    34,63% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2390,71% 0,45
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00