www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖDÜLÜNÜ GERİ VERECEK

ÖDÜLÜNÜ GERİ VERECEK

İnegöllü Neyzen ve Yazar Muharrem Dere vefa gecesinde aldığı ödülü geri vereeğini açıkladı.

İnegöl Belediyesi ve Kent Konseyi´nin ortaklaşa düzenlediği vefa gecesinde ödüllendirilen İnegöllü Neyzen ve yazar Muharrem Dere, 30. Uluslarası Kültür Sanat Festivaline davet edilmemesi nedeniyle başkan ve organizatörleri sosyal medya hesabından protesto etti.

VEFA EN ÇOK MÜSLÜMANA YAKIŞIR

Muharrem Dere Facebook hesabından yaptığı açıklamasında şu sözlere yer verdi. ?Onlarca ücretsiz seminer, söyleşi ve dinletiyi sırf Allah rızası için ve İnegöl´e olan sevdam için yaptım, her zamanda seyircim vardı ve hemen herkes memnûn ayrıldı. 30´u aşan etkinliğin yalnız 2 tanesinden piyasanın da altında ücret aldım, o kadar, Türk ve İslâm sanâtının en mühim dallarından olan ve unutulmuş ?KISSAHÂNLIK? mesleğinin 25 yıldır son temsilcisi olarak, (geçen hafta Ertuğrulgazi Şenliklerinde yine ücretsiz destek verdiğim hâlde) nezaketken bile olsa davet edilmedim. Yurtiçinden yurtdışından ilgili, ilgisiz onca insan davet edilirken, bunca çabama ve iyi niyetime rağmen yok görülüyorum. Bu tavrı anlamak mümkün değil. Hani ?İnegöl´ün Değerleri? diye gece yapıp, her yerde duyurmuştunuz. Ne çabuk verdiğiniz değeri / sözleri unuttunuz, hayret! Vefâ oysa en çok Müslüman´a yakışır(dı). Beğenmediğiniz Sol cenâh, hatta millî manevî hassasiyeti olmadığını ?zan ettiğiniz nice cemiyet, tarihin en eski sanatına ve (son) kıssahân olarak bendenize her zaman hürmet ediyorlar. Ben 2. Türkiye turneme devam edeceğim ama sizleri de affetmeyeceğim...olan hakkımı helâl etmiyorum! Verdiğiniz ödül ve hediyeleri iade ediyorum..?.

Neyzen Muharrem Dere, sitemini  şu veciz sözle tamamladı.

"Sanâtkârın, âlimin, dâhinin, âşıkların hatta meczûpların kıymetini sağ iken bilmeli, öldükten sonra verilen her taltif, ikiyüzlülüğün tescili olur ancak..."

 



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29