www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğrenci yurdunda tatbikat

Öğrenci yurdunda tatbikat

Geçtiğimiz günlerde resmi açılışı gerçekleştirilen Özel İnegöl Ensar Vakfı Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu´nda barınan öğrencilere yönelik, alevlere karşı nasıl mücadele edilecekleri, uygulamalı olarak anlatıldı.

Tatbikata Yurt Müdürü Gürhan Bozkurt, İnegöl İtfaiye şefi Selçuk Şenay da katılım gösterdi. Yangın tatbikatında öğrenciler ilk olarak yangın esnasında en hızlı ve sağlıklı bir şekilde yurt binasını nasıl boşaltılacağını uygulamalı olarak gerçekleştirdiler. 

Daha sonra yurt bahçesinde toplanan üniversite gençleri, İtfaiye Şefi Selçuk Şenay tarafından yangın tüplerinin nasıl kullanılacağını ve alevlere karşı mücadele yöntemleri konusunda bilgilendirme yapıldı. Aldıkları eğitimi yurt bahçesinde yakılan ateş üzerinde uygulama fırsatı bulan öğrenciler, sırayla yangın söndürme cihazını kullanarak yükselen alevlere müdahale ederek söndürdüler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Yurt müdürü Gürhan Bozkurt; "Öncelikle bu tatbikatta en büyük emeği sarf eden ve bize desteklerini esirgemeyen İnegöl İtfaiyesine ve değerli Selçuk beye çok teşekkür ediyoruz. Malumunuz geçtiğimiz yıllarda ülke genelinde öğrenci yurtlarında çıkan yangınlarda nice canlar yitirdik. O yüzden biz de bu konuyu çok önemsiyor ve kuruluşumuzun ilk yılından itibaren başlayarak her yıl belirli periyotlarda bize emanet olarak bırakılan kıymetli öğrencilerimizi yangın konusunda her türlü afet konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu kapsamda bugün çok şükür kazasız belasız ilk tatbikatımızı başarı ile gerçekleştirdik. İnşallah buna hiç ihtiyaç duymayız ama Allah göstermesin herhangi bir afet esnasında da hazır olmalıyız. Tedbir kuldan Takdir Allah´tan biz elimizden geleni yapmakla yükümlüyüz" dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    34,96% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2324,68% 0,24
  • Ç. ALTIN

    3915,37% 1,87