www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğrenciler canlı heykel oldular

Öğrenciler canlı heykel oldular

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek amacıyla "canlı heykel" oldular.

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla "teknoloji bağımlılığı" temalı proje hazırlandı. Çocuk gelişimi öğretmeni Aysun Koç ve bu bölümden okuyan 25 öğrencinin yer aldığı projede yapılan etkinlikle bağımlığa dikkat çekerken öğrencilerin performansı oldukça dikkat çekti.

Konuyla ilgili açılama yapan Okul Müdürü Fatma Doğlar Dağ, çağın en büyük hastalığı teknoloji bağımlığı. Artık herkesin bağımlığı hale geldiği teknolojiye biraz vurgu yapmak istedik. Anı yaşayalım ama anı cep telefonu ekranında değil de var olduğu gibi gerçek hayatta görmek istedik. Özellikle çocukların ve gençlerin ciddi anlamda bu bağımlığa yakalandığını düşünüyoruz ki biz yetişkinlerde bu işin içindeyiz. Doğal olarak bir farkındalık çalışması yapalım adına böyle bir sergi yaptık. Normal şartlarda okulumuz her ay bir bağımlıkla ilgili etkinlik yapıyor. Bu ayki konumuz teknoloji bağımlığıydı bizde canlı mankenlerle bu olaya vurgu yapmak istedik.Projeyi hazırlayan Çocuk gelişimi öğretmeni Aysun Koç ise çağımızın en ciddi problemlerinden birisi bağımlılık, bağımlıklar arasında en masumu teknoloji gözükse de aslında 7'den 77'ye hepmizi tesiri altına almakta malesef. Okulumuzda biz her ay bağımlıkla mücadele kapsamında bir fankındalık çalışması yapıyoruz. Bu ayda konumuz teknoloji bağımlığıydı. Daha canlı bir farkındalık oluşturma istedik ve görseller oluşturduk. Bu görsellerimizde teknolojinin bizi nasıl etkisi altına aldığını evlerimizde, okulda, otobüslerde bu resetmeye çalıştık ve öğrencilerimiz canlı heykel olup canlandırdılar.

Projede yer alan ve canlı manken olan öğrencilerden Sıla Sağlam'da böyle bir projede yer aldığı için mutlu olduğunu belirterek, bu projeyle birlikte herşeyin farkına daha güzel varmış olduk. Büyüklerimiz bizleri uyardığında onları dikkate almıyorduk ama ne kadar hakkı olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Böyle bir okulda okuduğum için gerçekten çok mutluyum emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,89% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2433,75% 0,06
  • Ç. ALTIN

    4017,93% -1,36