www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğrenciler depreme hazırlanıyor

Öğrenciler depreme hazırlanıyor

1-7 Mart deprem haftası nedeniyle İnegöl İHH arama kurtarma ekibi okullardan gelen talepler doğrultusunda önce seminer verdi ardından tatbikat yaptı.

1-7 Mart deprem haftası nedeni ileİHH arama kurtarma ekibi Dr. Emin Acar imam hatip ortaokulunda bir tatbikat gerçekleştirdi.  Yapılan etkinlikte önce İHH İnegöl arama kurtarma ekip sorumlusu Yavuz Bayram tarafından öğrencilere deprem hakkında seminer verildi.

Temel afet bilinci eğitiminin ardından, senaryo gereği çalan alarm ile öğrencilerin okulu güvenli bir şekilde tahliye etmesi sağlandı.Daha sonra okulda mahsur kalan bir kişi güvenli bir şekilde camdan aşağı indirildi. Okul bahçesinde toplanan öğrencilere her hangi bir yangın sırasında nasıl davranacakları önce anlatıldı daha sonra uygulamalı olarak gösterildi.  Başarılı bir şekilde yapılan tatbikat gerçeğini aratmadı.

Konu ile ilgili açıklama yapan İHH İnegöl arama kurtarma sorumlusu yavuz Bayram; “Her sene 1-7 Mart deprem haftası olarak etkinliklerle değerlendiriliyor. Bizde arama kurtarma ekibi olarak bu sefer okulumuza geldik gerekli eğitimleri vererek tatbikatımızı gerçekleştirdik. Güzel bir çalışma oldu. Bu çalışmanın İnegöl'deki bütün okullarımıza örnek olmasını bekliyorum. Diğer okullarda böyle taleplerde bulunurlarsa biz her zaman göreve hazırız.” Dedi

Okul Müdür yardımcısı Recep Açıkgöz ise;“1-7 Mart deprem haftası münasebetiyle ihh ekibi okulumuza teşrif ettiler. Bizler İHH'nın gönüllüsü olarak bu tatbikatların her okulumuzda olmasını canı gönülden, her bir canlının bunu görmesini ve duymasını istiyoruz. Deprem öldürmez ihmal öldürür İHH'nın sloganı olduğu gibi Hayaller enkaz olmasın.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi



  • BIST 100

    9535,98%-1,49
  • DOLAR

    32,44% 0,11
  • EURO

    34,50% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2475,69% -0,29
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00