Öğrenciler Gözyaşlarıyla Ayrıldı

Öğrenciler Gözyaşlarıyla Ayrıldı

Şakirlakşe İlköğretim Okulu’nun misafirleri olarak 4 farklı ülkeden İnegöl’e gelen misafir öğrenciler, dün İnegöl’den ayrıldı. Uğurlama töreninde hem Türk öğrenciler, hem de yabancı öğrenciler gözyaşlarını tutamadı.

Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında 5 gün önce Şakirlakşe İlköğretim Okulu’nun misafiri olarak İnegöl’e gelen Fransa, İtalya, Portekiz ve Romanya’lı öğretmen ve öğrenciler, dün ülkelerine geri döndüler. Okul idaresi tarafından hazırlanan veda programında birbirlerinden ayrılan Türk ve yabancı öğrenciler, gözyaşlarını tutamadı.

“SİZLERİ İÇİMİZDEN BİR PARÇA GİBİ HİSSETTİK”

Öğrenciler İnegöl’den ayrılmadan önce Şakirlakşe okulu çok amaçlı salonunda bir program düzenlendi. Burada konuşan Okul Müdürü Ahmet Önal, “5 günlük projemiz bugün sona eriyor ve misafirlerimizi sertifika töreniyle birlikte uğurluyoruz. Bizler sizleri kendimiz gibi bildik, içimizden bir parça gibi hissettik. Umarım ziyaretiniz süresince bizlerden memnun kalmışsınızdır. Sadece içimizden gelenleri sizlere yaşatmaya çalıştık” dedi.

İNEGÖL’DE EVLERİNİZ HAZIR

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “Sizleri İnegöl’de, güzel ülkemizde görmekten mutluluk duyduk. İlk geldiğiniz günde sizler buradaki arkadaşlara ve bizlere biraz yabancı yaklaşıyordunuz. Ama 3-4 günde birbirimizi çok gördük ve kaynaştık, şuanda da ayrılıyoruz. Mutlaka ayrılıklar hüzünlü olur. Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen bu güzel insanlardan ayrılmak, bizi de üzüyor. Sadece tek tesellimiz, sizlerin ülkelerinize, ailelerine ve evlerinize dönüyor olmanız. Muhakkak oraya dönünce mutlu olacaksınız. Aileniz de sizleri özlemiştir. Bir kusurumuz varsa affedin. Sizler bizim ailemizden biri oldunuz, bizleri unutmayınız. Bir tatilinizde de sizi İnegöl’de ağırlamak isteriz. Eğer tatilinizi Türkiye’de geçirmeyi düşünürseniz, İnegöl’de evleriniz hazır” ifadelerinde bulundu.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Konuşmaların ardından ise misafir öğretmenlere çini, öğrencilere de sertifika takdim edildi. Okul bahçesinde hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra misafir öğrenciler İnegöl’den ayrılırken, uğurlama töreninde Türk ve yabancı öğrenciler gözyaşlarını tutamadılar.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07