Öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi

Öğrenciler hayat kurtarmayı öğrendi

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Ticaret Sanayi Odası İlköğretim Okulu’nda düzenledikleri tatbikat ve yangın eğitiminde, öğrencilere hayatta kalmayı ve hayat kurtarmayı öğretti.

İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı ekipler, rutin olarak yangın eğitimlerinin yanında şehirdeki kurum ve kuruluşlara yönelik eğitim çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Ticaret Sanayi Odası İlk ve Ortaokulunda bir eğitim ve tatbikat gerçekleştiren itfaiye erleri, öğrencileri yangın ve yangına müdahale konusunda da bilinçlendirdi.

 

Ticaret Sanayi Odası İlk ve Ortaokulunda gerçekleştirilen eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, deprem, yangın, su baskınları gibi doğa olaylarının insanoğlunun her zaman başına gelebileceğini vurgulayarak bunlardan en sık rastlanılanının yangın olduğunu söyledi. Şen;  “Afet olaylarında yaşanan can ve mal kayıplarını en aza indirmek konusunda İnegöl İtfaiyesi her zaman hazır ve tetiktedir. Biz biliyoruz ki; yangın ne kadar büyük olursa olsun, küçük bir kıvılcımdan çıkar. Bu kıvılcımın çıkmasını başından önleyebilirsek büyük bir afetin de önüne geçmiş oluruz. Bundan dolayı İtfaiye Müdürlüğü olarak çeşitli kurum ve kuruluşlar ile okullarda eğitimler veriyoruz. Bu şekilde hem kendi personelimizi aktif tutuyor, hem de afet olaylarına karşı ilçe halkımızı ve öğrencilerimizi bilinçlendiriyoruz” dedi.

 

Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okul Müdürü Nazım Adal ise konuşmasında itfaiye ve yangın eğitimlerini önemsediklerini ve bu yüzden İnegöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden eğitim talebinde bulunduklarını ifade edere İtfaiye çalışanlarına ve Belediye yönetimine teşekkür etti.

Okulun çok amaçlı salonunda verilen eğitimin ardından, okul bahçesinde tüm öğrencilere küçük bir yangın söndürme tatbikatı yapıldı.



  • BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00