www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖĞRENCİLER SATRANÇTA YARIŞTI

ÖĞRENCİLER SATRANÇTA YARIŞTI

Pazar günü Nilüfer Hacı Kemal Lisesi organizasyonu ile ilçedeki diğer okullardan öğrencilerin de katılımıyla gerçekleştirilen satranç turnuvası, öğrencilerin büyük çekişmesine sahne oldu.

 

Nilüfer Hacı Kemal Lisesi, İnegöl’deki diğer okulların öğrencilerinin de katılımıyla satranç turnuvası tertip etti. Satranç turnuvasına, satranca ilgi duyan çok sayıda öğrenci katıldı. İlköğretim ve lise öğrencilerinden 8, 9 ve 10. Sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikte, faal olarak okullarında satranç kulübünde de bulunan sporcular, satrancın olaylara farklı bakış açısıyla bakmayı öğrettiğini, ileriyi görme yeteneği kazandırdığını, mantıklı düşünmeyi sağladığını ve sportmenliği aşıladığını belirti.

Turnuva hakkın açıklama yapan Ulusal Milli Hakem Umur Baş, “Gerek okul, gerekse de oyun ayağında hiçbir eksikliğe yer verilmeksizin güzel bir şekilde organize edilen turnuvada, öğrenciler birer profesyonel gibi yeteneklerini sergilediler. Sabah 09.30 itibariyle başlayan ve 17.30 gibi derecelerin belirlendiği turnuvada, öğrencilerin sempatik ve centilmenlik çerçevesindeki dostlukları görülmeye değerdi” dedi.

6 tur üzerinden oynanan turnuva hakkında konuşan Okul Müdürü Muzaffer Uzunoğlu ise “Odaklanma, ileriyi düşünme, muhakeme, analiz, planlama ve daha birçok yönüyle yeteneklerimizi geliştiren satranç, öğrencileri düşündürürken eğlendirebilen bir yapıya sahip olduğundan, akademik eğitimimize de katkıda bulunuyor. Okulumuzda ilk defa düzenlediğimiz satranç turnuvasında da gördük ki, sosyo-kültürel faaliyetlerde satranç, öğrencilerin kişisel gelişimini belirlemede olumlu yönde anlam ifade ediyor” dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

6 turun sonunda oluşan sıralama ise şu şekilde oldu: 1’inci İnegöl Fen Lisesi’nden Emre Uysal, 2’nci Turgut Alp Anadolu Lisesinden Fatih Yılmaztürk, 3’üncü Vehbi Koç Ortaokulundan Buğra Emre Yıldırım ve 4’üncü Turgutalp Anadolu Lisesi’nden İbrahim Ahmet Görer.



  • BIST 100

    9045,38%2,71
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36