www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğrenciler Uzayı Bilim Küresi İle Tanıdı

Öğrenciler Uzayı Bilim Küresi İle Tanıdı

Müşerref-Muzaffer Samda İlköğretim Okulu’nda 3 gün süren ‘Bilim Küresi’ etkinliğinde okul öncesi ile 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflara bilim küresiyle uzay, yıldızlar, gezegenler ve galaksiler hakkında görsel şölen yaşatıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren okul müdürü Ömer Satılmış, okulun anasınıfı ile 1, 2, 3, 4 ve 5. sınıflarını kapsayan bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Etkinlik kapsamında öğrencilerimize bilim küresi ile uzayı, yıldızları, gezegenleri, canlı olarak üç boyutlu tanıtıldı. Bilim Küresi’nin içerisine girildiğinde, sanki uzayın içerisinde yıldız ve gezegenlere dokunurmuşçasına izlenim yarattı. Öğrencilerimize uzaydaymış hissi vererek onlara yaşadığımız evreni canlı olarak görme ve izlemelerini sağlayan bilim küresi etkinliğimizi gerçekleştirdik. Okul olarak bizler, öğrencilerimizin Dünya’mızın da içinde olduğu evrenimizin yapısının kavranılması konusunda eğitim süreçlerine destek vermeyi amaçlıyoruz. Eğitim-Öğretim içerisinde, yaşayarak öğrenme içerikli çalışmalarda bulunarak, bilindik eğitim ya da eğlence kavramlarına alternatif olarak günümüz çocuklarına eğlenirken öğrenebilme imkânları sunmayı amaçlamaktayız. Öğrencilerimizin hayatına astronominin girmesini sağlamaktır” dedi.

Bundan sonrada da bu tür etkinliklere devam edeceklerini kaydeden Müdür Satılmış, “Çağımızın gerektirdiği, yapan, yaşayan, demokratik eğitim ortamları içerisinde düşünen, soran, sorgulayan geçmişine saygılı geleceği değiştirecek nesiller yetiştirerek öğrencilerimizin bakış açısını ve ufkunu genişletecek çalışmalara her zaman yer vereceğiz” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19