ÖĞRENCİLER YETENEK SINAVI İLE ALINACAK

ÖĞRENCİLER YETENEK SINAVI İLE ALINACAK

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde bu yıl öğrenci alımına başlayacak olan İnegöl Spor Lisesi'nde eğitim görmek isteyen öğrenciler, yetenek sınavına tabi tutulacak.

Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan ve eğitim yatırımlarında Bursa’nın göz bebeği olan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü, bu yıl yeni okullarıyla eğitim öğretime başlayacak. 2013-2014 eğitim öğretim yılında 1 okulla öğrenci alımına başlayan ve bu yıl itibariyle toplam 6 okulun daha açılacağı Kampüste, ilçelerde olmamasına rağmen İnegöl Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsünde Milli Eğitim Bakanının özel izniyle açılan Spor Lisesi de yer alacak.

 

ÖĞRENCİLER YETENEK SINAVI İLE ALINACAK

Müjdesini AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in verdiği İnegöl Spor Lisesi’nin kurulmasının resmiyet kazanmasının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü de okulun öğrenci alımına ilişkin çalışmaları hızlandırdı. Spor Lisesi’nin öğrenci alımı için başvurular 1-4 Temmuz arasında yapılırken, 90 kontenjanı bulunan okula öğrenciler yetenek sınavı ile alınacak.

 

BAŞVURU İÇİN YARIN SON GÜN

İnegöl Spor Lisesi’nin kayıtları ve yetenek sınavına ilişkin Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican imzasıyla yayınlanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İnegöl Spor Lisesi, ilçemiz Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü bünyesinde açılmış olup 2014-2014 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımına başlayacaktır. Buna göre; Ortaokul 8’inci sınıfı bitiren öğrenciler 1-4 Temmuz 2014 tarihleri arasında öğrenim belgesi, dilekçe ve bir adet fotoğraf ile birlikte müracaatlarını İnegöl Anadolu Lisesi’nde oluşturulan İnegöl Spor Lisesi Kayıt Kabul Komisyonuna yapacaklardır.

 

YETENEK SINAVI 7-11 TEMMUZ’DA

Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, 07-11 Temmuz 2014 tarihinde tek aşamalı olarak yapılacaktır. Yetenek sınavına ilişkin ayrıntılı bilgi daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün web sayfasında yer alacaktır. 8’inci sınıftan mezun olan tüm öğrencilerimize, velilerimize ve İnegöl kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32