ÖĞRENCİLERDE SINAV HEYECANI

ÖĞRENCİLERDE SINAV HEYECANI

8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen Merkezi Ortak Sınav’ın ilk etabı, dün 42 okulda gerçekleştirildi. Bin 268 öğretmen ve personelin görev aldığı sınava, 4 bin 225 öğrenci katıldı.

28-29 Kasım tarihlerinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılacak olan Merkezi Ortak Sınav’ın ilk etabı tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de gerçekleştirildi. Sınavı İshakpaşa İlk ve Ortaokulu’nda takip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, sınav öncesi sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi.

 

SINAVA İNEGÖL’DEN 4 BİN 225 ÖĞRENCİ KATILDI

Bugün İnegöl’de ve Türkiye genelinde ortaöğretime geçiş sınavı ile ilgili sınav yapıldığını belirterek konuşmasına başlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Bu sınav ilçe merkezinde ve köylerde 42 okulumuzda yapılmaktadır. 9 tane okulumuz öğrenci sayısı 20’den az olduğundan dolayı yakınındaki diğer okullara taşınarak yapılmıştır. Bugün bu sınava 4 bin 225 öğrenci katılmış, bin 268 öğretmen ve personel görevlendirilmiştir. Ayrıca merkezdeki okullarımızda emniyet, köylerimizdeki okullarımızda Jandarma’dan destek aldık. Görevli olan emniyet görevlisi sayısı da 113’tür. Diğer taraftan da diğer okullarımızda, sınıflarda sınav başlamıştır. Bugün 09.00’da başlayıp 12.00’da bitmek üzere Türkçe, Matematik, Din Kültürü sınavları yapılacaktır. Cuma günü de Fen Bilgisi, TC İnkılâp Tarihi ve İngilizce’den sınav yapılacaktır” dedi.

 

BU SINAVI SBS OLARAK DEĞERLENDİRMEYİN

Bu sınavın SBS sınavı olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Müdür Baştürk, “Esasen bugün yapılacak olan sınavları okuldaki öğretmenlerimizin yapacağı sınavın yerine yapıyoruz. Dolayısı ile bir dönemde 2 yazılı yapılacak sınavların birincisini şuanda yapıyoruz. Eğer bir dönemde 3 yazılı olacaksa ikinci sınavı yapmış oluyoruz. Yani bugün sınav yapılan Türkçe dersi öğretmeni bir sınavı yapmayacak. Bakanlıktan gelen Türkiye genelindeki ortak sınavlarda yapmış olacak. 6 tane öğretmenin ayrı ayrı yapacakları sınavları biz Bakanlık aracılığı ile bugün 3 tanesini yarın 3 tanesini yapacağız. Özet olarak öğrencilerin sınava giriş sayısı artmış olmuyor. Öğretmenin yapacağı sınavı okulunda, kendi ortamında, kendi sınıfında, kendi masasında yapmak arzusundayız. Dolayısı ile bu sınavın bu sene farklı bir format olmasından dolayı daha fazla sınav anlamında bazı yorumlar yapılmaktadır. Hâlbuki farklı bir sınav yapılmıyor, sadece Bakanlık öğretmenin yapması gereken sınavı kendisi ortak olarak yapmaktadır ve bu sınavdan bir de 28-29 Nisan ayında yapacağımız sınavlardan alınan puanların yüzde 70’i ve derslerin okulda aldığı notların da yüzde 30’u ile beraber öğrencimizin ortaöğretime geçiş puanı olarak tespit edilecektir. Yani bu sınavların yüzde 70’i, okulda aldığı notların da yüzde 30’u olmak üzere değerlendirme yapılacaktır ve bu değerlendirme kıssasına göre de öğrencilerimiz Anadolu veya Fen Lisesi türündeki okullara gitmiş olacaklardır” şeklinde konuştu.

 

BAKANLIK ÇOK ÖNEM VERİYOR

Bu sınavın ilk olmasından dolayı Bakanlığın çok önem verdiğini aktaran Baştürk, “Bu konuda Bakanlığımız İl Müdürleri ile İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Ankara’da toplantı yaptı, biz de katıldık. Burada yine ilgili şube müdürü arkadaşlarımız ile beraber İl Müdürlüğümüz toplantı yaptı. Yine burada okul müdürlerimiz ile öğretmenlerimiz ile toplantı yaparak sınavın detaylarını anlattık, velilerimiz bilgilendirildi, okullarda öğrencilerimize anlatıldı. Dolayısı ile bu konuda herkes altyapıyı en iyi şekilde bilmekte ve ona göre de hazırlıklarını yapmışlardır. İnanıyorum ki bugün itibari ile sınava başlamış olmamıza rağmen herhangi bir problem olmamıştır. Sınavlar bitince de olmayacaktır. Zira biz ilçemizde bu gibi sınavları çokça yaptık. LYS sınavları, YGS sınavları, açık öğretim sınavları, sürücü sınavları gibi bütün sınavları burada yaptığımızdan dolayı gerek İlçe Milli Eğitimi olarak gerek okul yönetimi, gerek öğretmen arkadaşlarımız olarak deneyimliyiz. Çok fazla heyecana, farklı bir uygulamaya gerek yok. Nasıl ki önümüzdeki hafta öğretmen okulunda bir sınav yapıyorsa biz o tür sınavı ortak sorular ile yapmış oluyoruz ve dolayısı ile bu sınavlar sayesinde öğrencilerin artık SBS sınavına gireceğim diye heyecanı olmayacaktır. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hassas bir konu. Gerek ilçedeki çalışan şube müdürü arkadaşlarımız, personelimiz, gerek okul yönetimleri bu konuda hassasiyetlerini gösterdiler. Hepsine teşekkür ederiz” dedi.



  • BIST 100

    10003,58%0,89
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68