Öğrencilerden Huzurevi Ziyareti

Öğrencilerden Huzurevi Ziyareti

Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri,Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Yenice Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti.

Önceki gün gerçekleşen ziyarette Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, Huzurevinde kalan yaşlılarla sohbet ederek, onlara çeşitli hediyeler verdiler.

 

Ziyaretle ilgili bilgi veren Salih İbrahim Kırcalı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdurrahim Mercan, ?Okulumuz bünyesinde oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencilerimizle beraber bugün Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Huzurevi´ni ziyaret ettik. Bu ziyarette öğrencilerimiz yaşlılarımızla birlikte sohbet edip, onların sosyal gereksinimlerini paylaşma fırsatı buldu. Onlarla hoş vakit geçirdiler. ?Gençlerin aynadan göremediklerini, yaşlılar bir tığla parçasından okurlar´ der Hz. Mevlana. Belki yaşlanmak vücudun güçten düşmesi olabilir delikanlılık zamanına göre, ama tecrübenin doruk noktasına çıktığı yerdir ömrümüzün. Geçmişe saygı duymak için illa ki uzak tarihe bakmaya gerek yok. Ne zaman başımız sıkışsa, bir yola girsek ve engellerle karşılaşsak hemen büyüklerimizin yanına koşarız. Çünkü bir yolda aşılması zor bir engel varsa, o engelle bizden önce karşılaşmış ve tecrübe kazanmış bir büyüğümüzü ararız yanımızda. Bazılarının yüzü Anadolu´nun toprağı gibi çizgili, yüreği ise toprak gibi verimlidir. Bazıları ise çok mürekkep yalamış ve tecrübesini engin bir bilgiyle harmanlamıştır yaşlılarımızın. Onların hatırını sorarak, öğütlerini dinleyerek ve hayır dualarını alarak belki bir ömür harcanarak öğrenilecek bilgileri bir kahve içilip gönül alınacak zamanda öğreniveririz. Yaşlılarımız bizim geçmişimizdir. Geçmişe saygı duymak için illaki uzak tarihlere bakmak gerekmez, zira yakın tarihimizin ve kültürümüzün yakın şahitleri olan yaşlılarımız yanı başımızdadır. Onlardan alacağımız dualar bizi manevi olarak huzura erdireceği gibi, tecrübeleri de hayatımıza ışık tutacaktır. Onlar bizim atalarımız, dedelerimizdir. Onlardan alacağımız kültür ışığını aktaracağımız gençler de geleceğimizdir. Bu vesile ile okulumuz adına tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutlarız" dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22