Öğrencilerden İngilizce Tiyatro

Öğrencilerden İngilizce Tiyatro

Altın Nesil Okulları, öğrencilerin yaratıcılığını geliştirirken kişiliğini güçlendirip açık bir kimlik kazanmaları amacıyla düzenlediği drama dersleri etkinliklerini sürdürüyor.

Yaratıcı Dramanın oyun ve doğaçlamalara dayanarak çocuğun sosyal iletişimini güçlendirirken, özgüvenine, uyum sağlamasına ve kendini ifade edebilmesine katkı sağladığını belirten Drama Eğitmeni Hatice Okur, ders planlarının ve içeriklerinin bu amaçla hazırlandığını vurguladı.

 

Bu misyonlayola çıkan Altın Nesil Okulları, çocukların yaratıcılığını geliştirirken kişiliğini güçlendirip açık bir kimlik kazandırıyor. Çocuklar bu şekilde kendini ve dünyasını keşfetmeyi öğreniyor. Altın Nesil Okulları, drama derslerinde farklılıkların peşini bırakmayarak yeni bir yöntemle belirli sınıflarda İngilizce drama dersleri yapıyor. Ana sınıflarında Türkçe başlayan drama dersleri, birinci sınıflarda Türkçe ve İngilizce oyunlarla dengeleniyor. İkinci, üçüncü ve dördüncü sınıflarda ise öğrenciler drama derslerinitamamen İngilizceolarak işliyor.

 

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Altın Nesil Okulları bu yıl İngilizce drama derslerinde altı tane İngilizce tiyatro gösterisi hazırladı. İkinci sınıfların Mary´sLittleLamb ve Little Red RidingHood, üçüncü sınıfların TheCatwithBoots ve PiedPiper of Hamelin, dördüncü sınıfların Rumpelstiltskin ve TheKing Has DonkeyEars tiyatrolarını hazırladığını anlatanHatice Okur, öğrencilerin tiyatro sebebiyle derste hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini ifade etti.

 

Tiyatro çalışmalarında akademik bilginin verilmesiyle birlikte, öğrencilerin her yıl sahneye çıkması ve sahneyi sahiplenmesi de kolaylaşıyor. Hazırladıkları tiyatroların sahnelendiği günler ise heyecanlı ve kaliteli zamanlar olarak tarihe eklendi.  Ayrıca Altın Nesil Okulları öğrencileri, hazırlanan tiyatro gösterileri ile ulusal düzeyde yapılan, ilkokul öğrencilerini kapsayan, İngilizce Tiyatro Yarışması´na katılım gösterdi. 

 

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Serdar Acar ise oyun ve sanatın, bir çocuğun eğitimi, gelişimi ve kendini keşfetmesi için en iyi yöntem olduğunu, bu yöntemin başta drama ve İngilizce drama dersleri olmak üzere her derste uygulandığını vurguladı.Acar ayrıca27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü´nü de kutlamayı unutmadı.

 

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ

 



  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22