Öğrencilerden İshakpaşa´ya Ziyaret

Öğrencilerden İshakpaşa´ya Ziyaret

İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İshakpaşa Camii, türbesi ve medresesine ziyarette bulundular.

İnegöl Kız İmam Hatip Lisesi öğrencileri, okul müdürü ve koordinatör öğretmenleri tarafından İshakpaşa Cami, Türbesi ve Medresesi´ni ziyaret etti. İshakpaşa Camii İmama Hatibi Mehmet Nuri Memiş, öğrencilere bu yer hakkında bilgiler verirken, diğer okullarında bu gibi ziyaretleri talep etmesi durumunda kendilerine her konuda yardım edebileceklerini ifade etti.

 

CAMİ TARİHİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

"Zaman zaman İnegöl´deki farklı okullardan öğrenciler camimizi ziyaret etmeye geliyorlar" ifadeleri ile ziyaret hakkında bilgi veren Mehmet Nuri Memiş, "Bu ziyaret de onlardan bir tanesi. Okul müdiresi ve koordinatör öğretmen Mustafa Ağırbaş gözetiminde4 tane sınıftan oluşan 120 öğrencimiz geldi. Camimizin içerisinde, camimizin tarihi yapısı ile alakalı bilgiler verdik. Daha sonra caminin bölümleri ile ilgili bilgiler verdik. Malum bayanlar genellikle camilerin iç kısımlarında değil debayanlara ayrılan yerlerde namaz kıldıkları için cami içerisindeki makamlarla alakalı pek bilgi sahibi değiller. Kürsümüzü, mihrabımızı, minberimizi, müezzin mahvilimizi, Sakal-ı Şerif´in olduğu bölmeyi tanıttık. Özellikle cemaat olma, birlik olma, Allah´ın emrine sımsıkı bağlanma fikrini orada anlattık kardeşlerimize" dedi.

 

ÖĞRENCİLERİN MEDRESEDEN ALMASI GEREKEN DERSLER VAR

İshakpaşa Medresesi´nde özellikle öğrencilerin alması gereken dersler olduğunu ifade eden Memiş, "Daha sonra öğrenci kardeşlerimiz medreseyi ziyaret ettiler. Medresede önemli ipuçları var. Özellikle son dönemde öğrencilerin öğretmenlere karşı yapmış oldukları tavırlar, bizim örfümüze, adedimize ve İslam medeniyetine yakışmayan şeyler. Bununla ilgili medresemizde bazı detayları anlattık. Medresede öğretmenlerin olduğu bölümlerdeki kapı girişlerinin alçak olmasının hikmetini anlattık. Öğretmenin önüne çıkarken nasıl edep ile varılması gerektiğinden bahsettik. Öğretmen-öğrenci ilişkilerinin nasıl olması gerektiğine dair bilgiler verdik" şeklinde konuştu.

 

ECDAD İÇİN DUALAR EDİLDİ

Programda son olarak İshakpaşa Türbesi´nin ziyaret edildiğini, İshakpaşa ve tüm ecdadımız için dualar edildiğini ifade eden Memiş, ?Programın sonunda ise İshakpaşa Hazretlerinin türbesini ziyaret ederek, dualar ile İshakpaşa´yı ve ecdadımızı rahmetle yad ettik. Öğrencilerin tarihle buluşması, tarih bilincine sahip olması, köklerinin nereden geldiğini bilmesi, bizler için son derece önemli. Muasır medeniyetler seviyesini örnek gösterirken, gelmiş olduğumuz bağları da mutlaka bilmemiz gerekiyor ki muasır medeniyetleri geçmek için zaten geçmişimizi çok iyi bilmemiz, nasıl bir medeniyete sahip olduğumuzu farketmemiz ve oradan aldığımız güç ile yeniden Türk İslam medeniyetini en güzel şekilde dünya insanına takdim etmemiz için önemli bir ziyaret oldu" diye konuştu.

 

TÜM OKULLAR BU TÜR ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRMELİ

Tüm okulların bu tip ziyaretler gerçekleştirmesinin öğrenciler için çok daha iyi olacağını belirten Memiş, "Biz herkesi camimize ziyarete bekliyoruz. Camimizde özellikle alınması gereken önemli dersler ve mesajlar var. Bunları yakinen görmelerini, tarihe yolculuk yapmalarını, ecdadımızın şehir planlamasını yaparken şehrin göbeğine camileri, medreseleri, hanları, hamamları nasıl yerleştirdiğini ve cami merkezli bir medeniyet kurduğunu en güzel şekilde kardeşlerimize anlatmaya gayret gösteriyoruz. Programa vesile olan başta Kız İmam Hatip Lisesi Müdiremize, Mustafa Ağırbaş hocamıza ve değerli öğrencilerimize katılımları için teşekkür ediyoruz. Diğer okullardan da bu tip yapılacak olan ziyaretleri memnuniyetle karşılayacağımızı ve her şekilde yardımcı olacağımızı sizin aracılığınız ile duyurmak istiyorum" dedi.

 

ÖĞRENCİLERE MİSVAK HEDİYE EDİLDİ

Memiş, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: "Kardeşlerimize bugünün anısına, Peygamber Efendimizin (SAV) çok dikkat etmiş olduğu bir hediye takdim ettik. Misvak hediye ettik"

 

Haber ve Fotoğraf: M. Salih KAYGUSUZ

 

 



  • BIST 100

    10203,22%-0,05
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2401,90% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3898,95% 0,54