www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğrencilerden okuma yarışı

Öğrencilerden okuma yarışı

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği ve geleneksel hale gelen kitap okuma yarışmasında 57 Ortaokuldan 165 öğrenci, 32 Liseden 92 öğrenci katıldı.

Kendi okullarında başarı göstererek finale kalan öğrenciler 21 Mart 2019 Çarşamba günü inegol.meb.gov.tr adresinden açıklanacaklar. Finalist öğrencilerin cevapları optik okuyucudan iki defa okutularak değerlendirilecek. Doğru cevap sayısı aynı olması durumunda şartname de belirtilen kriterlere göre değerlendirilerek sıralama belirlenecek.

Amaç Kitap Okumayı Artırmak

İnegöl İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er yaptığı açıklamada, ?Bizler kurduğumuz komisyonla Türkçeyi; doğru, güzel ve etkili kullanma becerisini geliştirmek, öğrencilerimizin anlama ve yorumlama kabiliyetini geliştirmek, doğruyu yanlışı ayırt etme, özgüven sahibi olma, empati kurabilme gibi konularda öğrencilerin kişilik gelişimlerine katkıda bulunmak, gelişen teknolojinin yanlış kullanılması sonucu, gençler arasında düşen kitap okuma oranını arttırarak ömür boyu devam eden bir alışkanlık haline getirmek ve kitap okumanın beynin gelişimine yüksek oranda katkı sağlaması sebebiyle kitap okumayı günlük yaşamın vazgeçilmezi haline getirmeyi amaçladık? dedi.

İki Yüz Elli Yedi Öğrenci Katıldı

 25 Ekim 2018 tarihinde tüm resmi/ özel ortaokul ve liselere Okuyalım Yarışalım- 11 Kitap Okuma Yarışması´nın duyurusunu yaparak, yarışmaya ilişkin tüm bilgileri okullarımıza gönderdik. Yarışma içeriği doğrultusunda okullar tarafından yapılan elemeler sonucunda üç (3) öğrenci ismini 07 Mart 2019 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne gönderilmesi istedik. 21 Şubat 2019 tarihinde Soru hazırlama Komisyonu tarafından öğrencilere yöneltilecek soru sayısının üç (3) katı olarak hazırlatılan soruların kontrol edilmesi amacıyla toplantı gerçekleştirdik ve bu soruların kontrollerini yaptık. Yarışmaya; resmi ve özel toplam seksen dokuz okul (57 ortaokul, 32 lise) katılacağını bildirmiş ve bu okullarımızdan ön elemeleri geçerek İlçe Finaline katılmaya hak kazanmış toplam iki yüz elli yedi öğrenci (165 ortaokul, 92 lise) katıldılar? diye konuştu.

Yarının Geleceği Öğrencilerimiz

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise; ?İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin sadece akademik gelişimleri ile ilgilenmiyoruz. Okul Öncesinden Üniversiteye Hazırlık Çalışmasına, Kurslardan, Atletizme, Kültür gezilerinden Danışmanlık hizmetlerine kadar birçok alanda çalışmalar yapıyoruz. Bunu Şube Müdürlerimiz, Okul İdarecilerimiz ve Öğretmenlerimizle başarıyoruz. İki gün önce açılışını Üniversite Tanıtım Fuarı açılışını yaptık. Bilgi yarışmasının ön elemelerini tamamladık İnşallah Nisan ayı içerisinde Finallerini yapacağız. Bu çalışmalarımız yarının geleceği öğrencilerimiz için? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29