www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK BAĞIŞ

ÖĞRENCİLERDEN ÖRNEK BAĞIŞ

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi´nde gönüllülük esasına göre toplanan 12 bin TL, Afrika´da Müslümanların yoğunluklu olarak yaşadığı bir bölgede su kuyusu yapılması için İnegöl İHH yetkililerine teslim edildi.

Dün Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi´nde gerçekleştirilen teslim programına Okul Müdürü Ali Özdemir, projede sorumlu olan öğretmen ve öğrenciler ile İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram ve bazı yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Emeği geçenlere teşekkür eden İnegöl İHH Başkanı Fikret Bayram, ?Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi bir hayrın daha fitilini ateşledi. Okul Müdürümüz Ali Özdemir´in teşviki, Mustafa Kısacık hocamızın yoğun gayretive Özlem Eren kızımızla birlikte bu işe gönül koyan bütün öğrencilerimizle birlikte ?Su Kuyusu´yapımı için toplanan parayı teslim aldık. En kısa zamanda bitişini de duyurmak ümidiyle emeği geçen herkese teşekkür ederiz? dedi.

12 BİN TL TOPLANDI

Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğretmeni Mustafa Kısacık ise, ?Her şeyden önce bize bugünü gösteren Allah´a hamd ediyoruz ve böylesine güzel bir hizmeti yapmamıza sebep olan İnegöl İHH Derneğine ve onun yönetim kuruluna özellikle teşekkür ediyorum. Okul olarak 2 projemiz vardı. Bunlardan birincisi İnegöl İHH Derneği aracılığıyla dünyanın değişik yerlerinde 11 yetimin aylık masrafını karşılamaktı ki bunu 3 yıldır düzenli olarak yapıyoruz. İkincisi ise okulumuzda bulunan ihtiyaç sahibi 22 öğrencinin yemekhane masraflarını karşılamak ve aylık olarak belli bir miktar parayı harçlık olarak vermekti. Gönüllülük esasına göre öğrencilerden her ay topladığımız paralarla yetimlerimize ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardım ediyoruz. Bu iki projenin dışında üçüncü bir proje olarak Afrika´da öncelikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde bir su kuyusu açabilir miyiz diye düşündük. İnegöl İHH Derneği ile görüşüp bu işin nasıl olacağı ve kaç liraya mal olacağı hakkında istişareler yaptık. İstişare sonucunda bu işi yapacağımıza inandık ve işe koyulduk.İlk 2 projenin dışında ayrı olarak bu proje için öğrenci, veli, öğretmen ve hayırseverlere müracaat ettik. 1. dönem sonunda 12 bin TL topladık. Bugün bu paranın teslimi için toplanmış bulunuyoruz. Biz 624 mevcudu olan Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi olarak bu projeyi gerçekleştirebiliyorsak diğer okulların da gerçekleştireceğine inanıyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde bize hep destek veren başta okul müdürümüz Ali Özdemir olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. ?Müslümanlar Kardeştir´ düsturuyla hareket eden, hem dünyalarını hem ahretlerini kurtarmaya çalışan tüm öğrencilerimi tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Bu sevginin, azmin ve güvenin dışa yansımasıdır? dedi.

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9812,88%0,93
  • DOLAR

    32,48% -0,15
  • EURO

    34,92% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2430,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,07% -0,01