ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI DESTEK

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI DESTEK

İHH tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan İyilikte Yarışan Sınıflar” projesine destek olan Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu'nda kumbarasında en çok yardım toplayan 6-B sınıfı öğrencileri, İnegöl İHH'yı ziyaret ederek, topladıkları yardımları

 İHH ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de hayata geçirilen İyilikte Yarışan Sınıflar projesine destek her geçen gün büyürken, öğrenciler arasında da tatlı bir rekabet yaşanıyor.

Projenin destekçilerinden olan Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu’nda da sınıflar kendi aralarında kıyasıya bir rekabete girişirken, toplanan yardımlar konusunda 6-B sınıfı 1’nci oldu. Kumbaralarında toplandıkları 240 TL’yi İnegöl İHH’yı ziyaret ederek bağışlayan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

YAŞADIKLARI MUTLULUK VERİLEBİLECEK EN GÜZEL HEDİYEDİR

Yapılan bağış ile ilgili açıklamalarda bulunan Hacer Salih Yıldız İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Şükrü Deremumlu, “İyilikte Yarışan Sınıflar projesine Hacer Salih İmam Hatip Ortaokulu olarak biz de katıldık ve projenin adına uygun olarak sınıflarımızı bir yarışın içine soktuk. Sınıflarımız bu işi çok güzel sahiplendi ve aralarında ciddi bir yarışın içine girdiler ve bu sınıfların içinde 6-B sınıfımız Sultan Oker hocamızın da bu işi sahiplenmesiyle okulumuzda 1’inci oldu. Biz de bununla alakalı çocuklarımızı ödüllendirmek istedik. Kumbaralarından çıkan 240 TL paralarını yerinde teslim ederek hem İHH’yı tanısınlar hem de baktıkları yetimlerle alakalı bilgi edinsinler istedik. Çok faydalı bir ziyaret oldu. Çocuklarımızın yaşadığı o mutluluk onlara verilebilecek en güzel hediye oldu” dedi.

YETİMLERİN NE KADAR EKSİK OLDUKLARINI HATIRLATTILAR

“Yetimlere neyin eksik diye sormayın! Babam, derler. Dolduramazsınız” diyerek sözlerine devam eden Deremumlu, “İHH yetimlerin ne kadar çok eksik oldukları gerçeğini bizlere hatırlattı. Biliyoruz ki dünyadaki yaklaşık 200 milyon yetime tek tek ulaşamayacağız. Ama birisinin de olsa yüzünü güldürmek, hayır duasını almak Hz. Peygamberin müjdesine ulaşmada bir basamak teşkil eder inşallah. Bu bilinçle hareket eden tüm öğrencilerimiz minicik yürekleriyle ufak birikintileriyle yetimlerin dertlerine ortak olmak için büyük adımlar atmaktadırlar. Bunun için minik yüreklere, onları teşvik eden öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim."dedi.

HBR: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04