ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE YARDIMI

İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından İnegöl´de ilkokul ve ortaokul seviyesinde 85 okulda toplam 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı yapıldı.

 

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Umuteli Sosyal Yardım Merkezi tarafından gerçekleştirilen kırtasiye yardımları kapsamında Sezai Karakoç Ortaokulu´nda öğrencilerle bir araya gelerek bilgilendirmelerde bulundu.

 

BEYANNAMEDEKİ OKULLAR HAYATA GEÇECEK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ?2015-2016 eğitim öğretim dönemi Pazartesi itibariyle başladı. Yaklaşık 57 bin öğrenci ve 3 bine yakın öğretmeniyle büyük bir eğitim ordusuna sahip İnegöl´deki tüm idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve Milli Eğitim camiasının ilköğretim haftasını tebrik ediyor, yeni eğitim ve öğretim döneminin İnegöl´ümüze ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Öğrencilerin gelmesiyle birlikte her yeni eğitim ve öğretim döneminde okul bahçelerimiz çiçekler gibi açıp şenlenmekte. Eğitime destek veren bir kurum olarak şimdiye kadar hiçbir okulumuzu göz ardı etmeden imkânlar dâhilinde ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. İnşallah bundan sonra da belediyemizin imkânları ölçüsünde eğitim kurumlarımıza desteklerimiz devam edecek. Belediye olarak İnegöl eğitimine ciddi katkılarda bulunduk. Eğitime arsa tahsislerinden tutunda, ana sınıfı binalarına, okullara kütüphanelerden, teknoloji sınıflarına, okulların fiziki yapılarındaki tadilatlardan, çevre düzenlemesine varıncaya kadar irili ufaklı yüzlerce çalışmaya imza attık. Yine en önemli eğitim yatırımlarımızdan biri olan bilgi kültür evlerimizin sayısını artırıp bu merkezlerdeki etkinliklerimizi de çeşitlendirerek çocuklarımıza ve İnegöl halkımıza daha kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak eğitime destek için yaptığımız yüzlerce projemizi 2 okul projesiyle taçlandırmak istiyoruz. Seçim beyannamemizde de belirttiğimiz gibi 3. dönemimizde İnegöl Belediyesi İlkokulunu ve İnegöl Belediyesi Ortaokulunu hayata geçireceğiz? dedi.

 

YARDIMIN MALİYETİ 35 BİN TL

Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımında bulunduklarını aktaran Başkan Aktaş, ?Bu hafta Pazartesi itibarı ile başlayan kırtasiye yardımlarımızı bugün itibarı ile tamamlıyoruz. İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezimiz aracılığıyla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilkokul düzeyinde bin 250, ortaokul düzeyinde bin 250 olmak üzere toplamda 2 bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduk. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün tespit etmiş olduğu öğrencilerimize yapılan kırtasiye desteği ilkokul ve ortaokul seviyesinde toplam 85 okulda yapılmaktadır. Bugün bizlerde sembolik olarak Sezai Karakoç Ortaokulunda dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz. Okulumuzda 30 öğrencimize kırtasiye seti yardımında bulunuyoruz. Öğrencilerimizin kırtasiye setinde temel ihtiyaçları olan kalemler, defterler, boyalar ve benzeri malzemeler yer alıyor. Bu sene de geçen yıl olduğu gibi öğrencilerimize kırtasiye setlerimizi klasörlerde hediye ediyoruz. Kırtasiye yardımlarımızın belediyemize maliyeti yaklaşık 35 bin TL´dir. Tüm eğitim camiamızın İlköğretim Haftasını bir kez daha kutluyor, 2015-2016 eğitim öğretim yılının eğitim camiamıza, ilçemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10263,97%0,54
  • DOLAR

    32,34% -0,05
  • EURO

    34,77% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2388,12% -0,34
  • Ç. ALTIN

    3873,60% -0,14