www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com
https://www.hasaneroglu.com
www.haberyorumgazetesi.com

ÖĞRENCİLERE DEPREM EĞİTİMİ VERİLDİ

ÖĞRENCİLERE DEPREM EĞİTİMİ VERİLDİ

İnegöl Belediyesi ve İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK) işbirliğinde okullarda başlatılan deprem tatbikatları Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi ile devam etti. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, İNDAK ekiplerinin gösterileri nefes kesti.

İnegöl Belediyesi, şehrimizin ve ülkemizin bir gerçeği olan deprem konusunda öğrencileri bilinçlendirmek için okullarda deprem eğitimi ve tatbikatlarına başladı. Bu hafta 3 okulda gerçekleştirilen tatbikatlar, bugün Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi ile devam etti. Yapılan seminer ve tatbikata Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı.

 

AFETLERE HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

İNDAK Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Köksal’ın deprem öncesi, deprem sırası ve deprem sonrası neler yapılması gerektiğine ilişkin semineriyle başlayan tatbikatta, öğrencilere teorik eğitim verildi. Seminer sırasında Belediye Başkanı Alper Taban da sahneye çıkarak selamlama konuşması yaptı. Taban, “İnegöl’ümüzün de Bursa’mızın da ülkemizin de bir gerçeği doğal afetler. Sadece depremle de sınırlandırmamak lazım. Afetlere her zaman hazır olmalıyız. Bir Belediye Başkanı olarak şunu ifade etmek istiyorum; kentsel dönüşüm, yapılarımızın yenilenmesi bunlar tabi ki en gerçekçi ve doğru hamleler ama bunların birden bire yapılması çok doğru değil. Bugün karar alsak, binalarımızı yenileyelim, yapalım desek nereden baksanız 1 yıl gibi zaman alır. Ama depremin bizi inşaatımızı yapacak kadar bekleme lüksü yok. Biraz sonra da olabilir, 1 yıl sonra da olabilir, 1 gün sonra da olabilir… Onu biz bilmiyoruz. Bilmemiz gereken gerçek, artık bu konuyu aşıyor olmamız lazım. Deprem sonrası yapılan araştırmalarda, kayıplarımızın çoğunluğunun telaşla yapılan hamlelerden kaynaklandığı görülüyor. Onun için gerek can kayıplarını azaltmak, yaralanmaları, zararları en aza indirebilmek için bizim çok hızlı şekilde değişim ve dönüşüme ihtiyacımız var. İnsan kendi canını, ailesinin canını, yakınlarının canını hiçe saymamalı. Bu kadar basit olmamalı. Yeri geliyor aracımızın bakımını yaptırıyoruz, evimizin tadilatını yaptırıyoruz. Bu insan canı. Allah’ın bize verdiği bir emanet. Son ana kadar bunu en güzel şekilde taşımak zorundayız. Kendimize olacağı kadar belki bir başkasına da faydamız dokunabilir. Onun için bu alanda bana göre en kolay değişimi gerçekleştirecek olan grup gençlerimiz, yani sizlersiniz. Bu konuda çok ciddi şekilde biran önce bilinçlenmeye ihtiyacımız var” dedi.

 

Başkan Taban, İnegöl’e lojistik bir depo kurulması için de çalışmaların sürdüğünü hatırlatarak “Bunlar afet zamanlarında kullanılacak şeyler ama bizler hazırlıklarımızı yapmak durumundayız. Burada herkese görevler düşüyor” diye konuştu.

 

DEPREM TATBİKATI NEFES KESTİ

Konuşma sonrası tüm öğrenciler sınıflarına çıktı. Okulda bir süre sonra çalan sirenle birlikte deprem tatbikatının startı verildi. Yaklaşık 45 saniyelik depremin canlandırıldığı tatbikatta, öğrenciler seminerde verilen bilgiler doğrultusunda önce sınıflarda kendilerini korumaya alıp depremin sona ermesinin ardından da güvenli şekilde okul dışına çıktılar. Bu sırada binadan camdan tahliye tatbikatı da yapıldı. Öğrencilerin büyük ilgiyle izlediği gösteri, adeta nefesleri kesti.



  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29