ÖĞRENCİLERİ KÖYLÜLER DOYURUYOR

ÖĞRENCİLERİ KÖYLÜLER DOYURUYOR

Civar köylerden taşımalı sistem ile Alibeyköy İlköğretim okuluna gelen 23 öğrenci, yemek ihalesini kazanan firmanın henüz hizmet vermemesi nedeniyle, şimdilik köy halkının yardımları ile karnını doyuruyor.

 

 

 

2014-15 eğitim öğretim yılında taşımalı sistem ile Alibeyköy Mahallesi’nde ilk ve ortaöğrenimlerini sürdüren öğrenciler, kendilerine verilecek olan yemeklerin ihalesini alan firmanın şehir dışından olması ve İnegöl’de imalathanesinin bulunmamasından dolayı köylülerin sahip çıkması sonucu karınlarını doyuruyorlar. Alibeyköy Mahalle Muhtarı Nurettin Çakır, çocuklara köy halkın sahip çıktığını ve eğer çözüm bulunamayacaksa eğitim sonuna kadar çocukların karınlarını doyurabileceklerini belirtti.

 

23 TAŞIMALI ÖĞRENCİNİN YEMEKLERİ GELMİYOR

2014-15 eğitim öğretim sezonunun başladığını belirterek konuşmasına başlayan Alibeyköy Muhtarı Nurettin Çakır, “Toplamda 135 öğrencimiz vardır, bunların 23’ü dışarıdan taşımalı sistem ile geliyor. Dışarıdan gelen öğrencilerimizin daha önceki yıllarda günlük öğlen yemekleri geliyordu ama bu yıl dönem açıldığından bu yana yemekleri gelmiyor. Köy halkı olarak muhtarlık olarak yemek işini çözmeye çalışıyoruz. Bu iş ne zaman çözülür bilmiyorum ama yetkililerden bir an önce konunun gereğini yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

 

FİRMA ŞEHİR DIŞINDAN

İhalenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldığını belirten muhtar Nurettin Çakır, “İhaleyi bir firma kazanmış ama duyduğum kadarıyla firmanın burada bir yapılanması, yemek üreteceği bir yeri yok. Şehir dışından bir firma. Bunun aşaması ne kadar uzun sürer, ne kadar zaman kaybı olur bilmiyoruz ama bu aşamada biz çocuklarımızı aç göndermiyoruz. Köy halkı olarak, muhtarlık olarak karınlarını doyuruyoruz. Bu ne kadar sürer bilmiyoruz. Çok uzun sürecekse bunun için bir plan, program yapmasını istiyoruz. Yetkililer bir an önce bu işe el atmalılar” şeklinde konuştu.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM DOYURAMIYORSA BİZ DOYURURUZ

İnegöl’deki diğer taşımalı sistemli okullarda da bu sıkıntıların olduğunu belirten muhtar Çakır, “Biz sadece bir bilgilendirme yapılmasını istiyoruz. Kamuoyunun bu olayı duymasını ve yetkililerin gereğini yapmasını istiyoruz. 23 öğrencimizin yemeğinin bir an önce gelmesini istiyoruz. 23 tane öğrenciyi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü doyuramıyorsa biz köy halkı olarak eğitim yılı bitene kadar doyururuz o konuda bir problemimiz yok. Yeter ki konu netlik kazansın. Eğer ihale yaptılarsa ve ihaleyi bir firma kazandıysa da, bir an önce çocukların yemek ihtiyaçlarını karşılasın” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07