ÖĞRENCİLERİN MEKTUP KARDEŞLİĞİ

ÖĞRENCİLERİN MEKTUP KARDEŞLİĞİ

TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu´nun yeni projelerinden biri olan "Mektup Kardeşliği" farklı il ve ilçelere kadar genişledi.

Farklı ile ve ilçelerde öğrencilerin birbirleri ile mektuplaşmasını sağlayan bu proje, giderek daha fazla dikkat çekmeye devam ediyor.

MEKTUPLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRACAĞIZ

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Fikret Kılıç, "Öncelikle projemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı siz basın mensuplarına çok teşekkür ederim. Mektup Kardeşliği adını verdiğimiz bu projemizle birçok eğitsel kazanımı bir arada elde etmeyi planlıyoruz. Öncelikle yakın tarihimizde gerçekleşen 15 Temmuz ihanet gecesinden sonra, toplumumuzda birlik beraberlik duygusunu güçlendirmek gerekir. Bu proje ile hiç tanımasak da toplumumuzu oluşturan fertlerle iletişim halinde olmayı amaçlıyoruz. Bunun yanında da günümüzde yok olmaya yüz tutmuş mektuplaşma kültürünü canlandırmak, mektup bekleme heyecanını çocuklarımıza da tattırmak istiyoruz. Okulumuzda birçok sınıfımızda uygulamaya koyduğumuz bu projenin çok verimli olacağını düşünüyoruz" dedi.

EMPATİ KURMALARI SAĞLANIYOR

Projenin uygulandığı sınıflardan biri olan 2-E sınıf öğretmeni Rabia Yılmaz Derin ise, "Başlattığımız bu proje ile Ankara´nın Beypazarı ilçesindeki bir okulla mektup arkadaşı olduk. Projeye başladığımız ilk günlerde çocuklarımız mektubun ne olduğunu bilmiyorlardı. Şimdi ise düzenli aralıklarla mektup alıp mektup gönderiyorlar. Mektup yazmaya başlayan öğrencilerimiz yakın çevreleri dışında yeni bir çevre ile tanışıyor ve de o yöreye ait kültürel öğeleri tanıyorlar. Başka bir çevredeki arkadaşıyla empati kuruyor, onu seviyor ve tanımaya çalışıyorlar. Aynı zamanda mektuplarımızda İnegöl´ümüz ve Bursa´mızı tanıtıyorlar. Örneğin mektuplarımızın yanında kardeş sınıfımıza yöremize ait kestane şekerini gönderdik. Onlarda bizlere kendi yörelerine ait cezerye, Beypazarı kurusu gönderdiler. Projeye başlamadan önce yazısına ve noktalama işaretlerine pek özen göstermeyen öğrenciler artık daha dikkatli davranıyorlar. Birçok öğrencimin yazısının güzelleşmeye başladığını gözlemlemekteyim. Daha önce yazlı bir türde kendini ifade etmeyi denememiş olan öğrencilerim artık bu konuda daha başarılılar. Bu projemiz sayesinde kardeş sınıfımızla ortak etkinlikler planlamaya başladık. Kardeş sınıfımızın İlimize yapacakları ziyarette onları ağırlamayı planlıyoruz. Daha sonraki süreçte de bizlerde onlara bir ziyarette bulunmayı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07