Öğretmenlere Disleksi Semineri

Öğretmenlere Disleksi Semineri

İnegöl Hanife Selçuk Teşik Rehberlik Araştırma Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün talebi üzerine İnegöl´e gelen Disleksi ve Öğrenme Güçlüğü Derneği, eğitimcilere disleksi konusunda seminer düzenledi.

Programda Atıf Tokar ve Bora Deveci, 72 okul müdürü, 46 rehber öğretmen, 5 özel eğitim kurum müdür ve öğretmeni, Ram Uzmanları ve disleksili ailelere disleksi´yi anlattılar.

İNEGÖL´DE CİDDİ BİR FARKINDALIK VAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Hanife Selçuk Teşik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yöneticilerinden Nuri Akkuş, ?Derneğin İnegöl´ümüz eğitimcileriyle paylaşımda bulunmasına vesile olan Özel Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Orhan Çelik´e teşekkürler. İnegöl´de disleksi konusunda ciddi bir farkındalık oluştu. Şimdi RAM, sınıf öğretmenlerimiz için daha geniş çapta çok büyük katılımlı bir program daha yapmak istiyor. Bizler de sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

DİSLEKSİ

Disleksi; dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur. İlkokul abaşlayan disleksili çocuklarda eğitim alabilecek zihinsel gelişim henüz tamamlanmadığı için okuyamazlar, yazamazlar ve matematiksel işlemleri kavramada zorluk çekerler. Ancak bu onların zekâ düzeylerinde bir sorun olduğunu göstermez. Disleksili çocukların zekâları normal ve normalüstü, hatta çoğunlukla üstündür.

Haber ve Fotoğraf: Osman GÜRBAŞ



  • BIST 100

    10272,75%-0,04
  • DOLAR

    32,28% -0,17
  • EURO

    34,79% -0,04
  • GRAM ALTIN

    2407,80% 0,62
  • Ç. ALTIN

    3900,49% 0,32