www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

Öğretmenlere Kodlama Eğitimi

Öğretmenlere Kodlama Eğitimi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından BEBKA 2017 Teknik Destek Programı Kapsamında öğretmenlere kodlama eğitim verildi. 60 öğretmenin 30 saat aldıkları eğitim ile okullarda öğrencilere kodlama öğretilmesi hedefleniyor.

Ülkemizin önde gelen kodlama eğitmenlerinden Merve Coşkun tarafından verilen eğitim sonrası açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican; ?Önümüzdeki sene kodlama eğitimlerini tüm okullarımızda öğrencilerimizle tanıştırmak istiyoruz? dedi.

 

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ

İlçe Milli Müdürü Fatih Bilican, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitiminde çağı yakalamak için İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak yaptıkları faaliyetlerden bahsetti.

 

?Z KUŞAĞI NE İSTER?

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi sorumlusu Turgay Tüloğlu koordinatörlüğünde yıl içerisinde 3 BEBKA projesi, 32 TÜBİTAK 4006 projesi, 3 Erasmus+ projesi ve yerel eğitim çalıştayı yapıldığını belirten Bilican,bu yılki ana temalarının ?Z Kuşağı Ne İster?´ olduğunu, 2018-2019 eğitim öğretim yılına ihtiyaçlar doğrultusunda belirlenecek yeni bir tema ile başlangıç yapılacağını söyledi.

 

TÜRKİYE´DE BİR İLK

AR-GE birimi sorumlusu Turgay Tüloğlu, BEBKA´dan teknik destek alarak öğretmenlerin STEM, Kodlama, Yapay zekâ ana başlıklarında 30´ar saat eğitim aldıklarını, bu eğitimden edindikleri becerileri sınıflarında uygulamaya başladıklarını belirtti. Tüloğlu; ?Öğretmen ile öğrenci arasındaki kuşak farkından kaynaklanan iletişim sorunlarından yola çıkarak, 2000 yılından sonra doğan mevcut Z kuşağı öğrencilerimizi daha iyi anlamak, onlarla empati kurabilmek, onların beklentileri yönünde eğitim öğretim faaliyetlerini şekillendirmek adına tüm yıl boyunca çeşitli faaliyetler yapıldı. Teknoloji ve dolayısıyla sosyal medya ile içiçe olan Z kuşağının bildiklerini bilmek adına; kodlama, algoritma ve STEM eğitimleri gerçekleştirildi. ?Z Kuşağı Ne İster?´ temalı eğitim çalıştayı düzenlenerek öğretmen ve idarecilerin tüm eğitim camiasının 2 gün boyunca ortak paydaları olan eğitim meselesi hakkında konuşmaları sağlanmıştır. Bu çalıştay bir ilçede düzenlenmesi hasebiyle Türkiye´de bir ilktir. Yaklaşık 850 eğitim çalışanımız, 5 ana konuşmacı ve 9 atölye lideri ile 2 gün boyunca PISA, STEM, Kodlama, Robotik, Z Kuşağı Psikolojisi, Eğitimde Ölçme Değerlendirme, Zekâ Oyunları başlıklarında oturumlara ve atölyelere katılmışlardır.Çalıştayımızın sonuç raporu kitap haline getirilerek Milli Eğitim Bakanlığı aracılığı ile tüm illere ve oradaki eğitimcilere iletilecektir? ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM ÇALIŞTAYI GELENEKSELLEŞECEK

Eğitim Çalıştayını geleneksel olarak her yıl yapacaklarını belirten Bilican, ?Çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçen başta Şube Müdürümüz Ayfer Er ve koordinatörümüz Turgay Tüloğlu olmak üzere, özel büro sorumlumuz Musa Oktar´a, atölye liderleri olan öğretmenlerimiz; Gürhan Dikmen, Ahmet Güccük, Levent Şanlı, Nazife Dikmen, Orhan Erdoğan, Mehmet Sarı,Serdar Erdal ve Murat Kocaman´a, konuşmacılarımız Prof. Dr. Ahmet Dervişoğlu, Esra Savaşan, Erhan Ağbaba, Ertuğrul Polat ve Kozmonot Muhammed Ahmet Faris´e, eğitim faaliyetlerimizde bize sürekli destek veren Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban´a, Öğretmen Evi müdürümüz Ergün Yılmaz, Nene Hatun MTAL müdürümüz Nusret Şahin´e, sponsorlarımız Zarafet Okulları, Özel Altın Nesil Okulları, Devrim Kosova Okulları, İnegöl Okyanus Okulları ve İnegöl Doğa Okullarına, çalıştaya katılan tüm eğitim çalışanlarına teşekkür ederim? dedi.

 

Haber ve Fotoğraf: Onurhan BAYRAKTAR



  • BIST 100

    9669,35%1,52
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25