ÖĞRETMENLERE SIRADIŞILIK SEMİNERİ

ÖĞRETMENLERE SIRADIŞILIK SEMİNERİ

Özel Nilüfer Hacı Kemal Lisesi öğretmenleri, ‘Sıradışı Öğretmenlik Becerileri ve Takım Çalışması’ seminerinde buluştu.

 

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları tarafından  her ay geleneksel olarak  düzenlenen ‘Kendimizi yenileyelim ve Bilgi paylaşımı yapalım’ seminerlerinden biri, 16 Kasım Cumartesi günü Bursa Özel Nilüfer Bademli Kolejinde gerçekleşti. Nilüfer  Eğitim Kurumlarının ilk, orta ve lise bölümlerinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu seminere İnegöl Hacı Kemal Liseleri öğretmenleri de dahil olmak üzere kurumun tüm öğretmenleri ve idarecileri katıldı.

 

Seminere konuşmacı olarak Zaman Gazetesi yazarı, aynı zamanda dil bilimi uzmanı Melih Arat katıldı. Arat, sıra dışı öğretmenlik ve yaşam becerileri ile takım çalışması konularında 3 saatlik bir seminer verdi. Arat’ın vermiş olduğu seminer uygulamalı olarak gerçekleşti.

 

Dil uzmanı Arat; öğrencinin, yabancı dil öğretiminde kelime hazinesinin ve düşünme gücünün nasıl geliştirilebilineceğini ve derse nasıl konsantre olabileceği hakkında bilgi ve tecrübelerini öğretmenlerle paylaşarak örnek uygulamalarla ve oyunlarla gösterdi. Seminer ilgiyle ve büyük beğeniyle izlendi. Öğretmenlerin çoğu, zaman zaman Arat’ın etkinliklerine katılarak renkli ve heyecanlı anlar yaşadılar. Katılımcılardan İngilizce öğretmeni Ercan Bayrakcı, seminerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Nilüfer Eğitim Kurumlarının ayda böyle bir seminer düzenlemesinin öğretmenler arasındaki bilgi paylaşımını güçlendirdiğini kaydeden Bayrakcı, “Biz öğretmenler olarak kendimizi sürekli yeniliyoruz, özellikle konuşmacı olarak katılan uzman eğitimcilerin tecrübe ve bilgilerinden faydalanarak daha aktif ve motive edilmiş oluyoruz” dedi.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07