https://www.facebook.com/100022904774463/videos/1115505976387748/

ÖĞRETMENLERE VOLEYBOL ANTRENÖRLÜK KURSU VERİLDİ

ÖĞRETMENLERE VOLEYBOL ANTRENÖRLÜK KURSU VERİLDİ

Türkiye’nin dört bir yanından İnegöl’e gelen 34 öğretmen, Türkiye Voleybol Federasyonu görevlileri tarafından verilen eğitimle, 1. Kademe Voleybol Antrenörlüğü eğitiminden geçti.

Zirve Gençlik Spor ve Oyun Kulübü, 21-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında, ‘Eğitimde spor, sporda eğitim şart’ isimli proje kapsamında 34 öğretmene voleybol antrenörlük kursu verdi. Safvet Koleji ve Hacıkemal Liseleri ortaklığında yapılan antrenörlük eğitimi için Türkiye Voleybol Federasyonu görevlileri İnegöl’e davet edildi. Ülkenin dört bir yanından gelen 34 voleybol sevdalısı öğretmenin katılımı ile 1. kademe voleybol antrenörlük kursu gerçekleştirildi.

 

Kursu veren TVF  antrenör eğitmenleri; Deniz Durdubaş, Yeşim Bulca, Sultan Harbili, Adil Kemal Ok ,Şefik Barbaros Çelenk, Nurettin Hayta, Emin Eyüp İmen ile kursun açılmasına katkı sağlayan Tarık Türker, 10 gün süren  seminerde genelden özele beslenme, fiziksel gelişim, değer eğitimi, voleybolun felsefesi, voleybolda teknik taktik, antrenman ve oyun bilgisi ve yetenek seçimi konuları üzerine teorik ve uygulamaya yönelik bilgilendirmeler  yaptı.

 

Organizasyonun teorik kısmına ev sahipliği yapan Hacı Kemal Liselerinin Müdürü Muzaffer Uzunoğlu, antrenör ve kursiyerlere veda yemeği verdi. Spora yönelik her türlü faaliyeti memnuniyetle destekleyeceklerini ve bu tür çalışmaların öğretmenlerin kendilerini fiziksel ve mental açıdan daha da geliştireceğine inandığını belirterek; “Zirve Gençlik ve Spor Kulübü’ne de teşekkür ediyorum” dedi.

 

Safvet Koleji Müdürü İsmail Göbül de Zirve Gençlik ve Spor Kulübü’nün daha önce yapmış olduğu antrenör eğitim kurslarına da destek verdiklerini belirterek; “Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Eğitimle spor iç içe ve böyle de olması gerekir. Safvet Koleji olarak bu konuda gerek okul kulüp çalışmaları ve gerekse de hobi kursları yaparak akademik çalışmaları sportif faaliyetlerle destekliyoruz. Öğretmenlerimizi de antrenörlük kurslarına yönlendiriyoruz. Hatta bir öğretmenin birden fazla eğitime katılması için teşvik ediyoruz” diye konuştu.

 

Kursa katılan öğretmenlerden Ali Turna da “Kursların İnegöl’de yapılması bizler için çok büyük bir fırsat. İnegöl dışına çıkılacak olsa izin, konaklama, yeme-içme-yol masrafı ve benzeri bir sürü külfetle uğraşacağız. Zirve Gençlik Spor ve Oyun Kulübü’ne bu imkanı ayağımıza getirdiği için teşekkür ederiz. Voleybol severek yaptığımız bir spordu. Artık bilerek yapacağımız bir spor olacak. Ama bilmek de yetmez, nasıl öğreteceğimizi de bilmek gerekirdi. Bu kurs bunu sağladı” dedi.

Kulüp genel sekreteri Ömer Boz ise bu tür faaliyetlere devam edeceklerini, tüm federasyonlar ile iletişim halinde olduklarını belirtti.

 

Zirve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Aykurt Sav, başta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, organizasyona ev sahipliği yapan Hacı Kemal Liselerine, Safvet Kolejine, Anafen Dershanesine, Belediyespor Dairesi Müdürü Hüseyin Kurt’a ve İnegöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne sağladıkları maddi ve manevi destek için teşekkür etti. Sav, “3 yıllık hayalimiz gerçek oldu. Bu tür faaliyetlere devam edeceğiz” dedi.



  • BIST 100

    10162,29%1,16
  • DOLAR

    32,36% -0,37
  • EURO

    34,69% -0,29
  • GRAM ALTIN

    2389,86% -1,34
  • Ç. ALTIN

    3867,20% -0,50